2014-02-04 10:56:04• hírek • Szatmár.ro

Programajánló február 9-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások, rendezvények és koncertek február 9-ig.

Február 7-től a Grand Mall Cinemában


A nő (Her) - Mindenki igazi társra vágyik. Olyanra, aki figyel, aki megért, aki segít, és aki szeret. Theodore (Joaquin Phoenix) nagyon lassan heveri ki a válását, egyedül él, és nem barátkozik könnyen. Napközben egy számítógépen dolgozik, esténként egy másik számítógépen játszik - és unalmában letölt egy új programot: egy intelligens operációs rendszert.

És minden megváltozik. Az egzotikus hangú rendszer (Scarlett Johansson), vagyis Samantha felforgatja addig túl egyforma napjait. Mindent tud, mindent ért, és egyre közelebb kerül Theodore-hoz. Olyan közel, hogy a férfi néha már úgy érzi: Samantha testestül-lelkestül az övé.

A nő - jelenet a filmből

Robotzsaru (RoboCop) - Detroit, 2028. A robottechnológia monopóliuma egy nemzetközi óriáscég, az OmniCorp kezében van. Különböző harci drónjaikat sikerrel használja a hadsereg a tengerentúlon már évek óta - ez pedig sok milliárdos profitot jelent a cég számára. Az OmniCorp fejesei úgy döntenek, hogy hazai fronton is csatasorba állítják egyébként sokat vitatott technológiájukat, és erre nem sokkal később remek lehetőség adódik.

Amikor Alex Murphy (Joel Kinnaman) - a szerető férj és apa, valamint remek zsaru, aki mindent megtesz azért, hogy elsöpörje a bűnözést és a korrupciót Detroit utcáiról - súlyosan megsérül szolgálat közben. Az OmniCorp benne látja meg a lehetőséget, hogy létrehozzanak egy félig ember, félig robot rendőrtisztet. A vállalat álma, hogy minden városban szolgáljon egy Robotzsaru, ennek köszönhetően pedig további milliárdok kerüljenek a részvényesek számláira. Egy dologgal azonban nem számoltak: a robottesten belül továbbra is egy ember rejtőzik, akik igazságot akar szolgáltatni minden áron!

Robotzsaru - 2014

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat februári műsorterve

4-én, kedden 18 órakor - „Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak..." - Dsida-est - Nagykároly, Szent László Közösségi Ház

6-án, csütörtökön 18 órakor - „Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak..."- Szatmárnémeti Északi Színház, Ács Alajos stúdió

7-én, pénteken 18 órakor - Halhatatlan élet- szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

8-án, szombaton 19 órakor - Mirandolina - bemutató - bérletszünet, jótékonysági előadás - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

12-én, szerdán 18 órakor - Mirandolina - Harag György bérlet - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

19-én, szerdán 17 órakor - Mirandolina - Kölcsey Ferenc bérlet - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Klulcsár-Székely Attila estje


A Szatmárnémeti RMDSZ meghívására városunkban vendégszerepel a székelyudvarhelyi Végvár Egyesület első saját produkciója, a Nyirő József Halhatatlan élet című regényéből készült, azonos című egyszemélyes népi vígjáték. Részletek itt.


Kiállítás


Kiállítás látható a Szatmár Megyei Múzeum földszinti termében dák szerszámokból, csontból készült eszközökből. További információk itt.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében csütörtökön, 2013 február 6-án, 16 órakor Bihari Beatrix, Buze Corina és Szodoray Parádi Hajnalka képzőművészeti kiállításának megnyitójára kerül sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában.

Filharmónia


Február 6-án komolyzenei koncert lesz a Dinu Lipatti Filharmóniában. A zenekart Horváth József fogja vezényelni, az est szólistája pedig Vlad Raceu hegedűművész lesz.


Esküvői kiállítás a Grand Mallban


Erre február 7 és 9 között kerül sor, a tervek szerint pedig itt minden leendő ifjú pár megtalálja majd azt, amivel még különlegesebbé teheti esküvőjét. Lesznek itt ruhatervezők és esküvői ruha kollekciók, zenekarok képviselői és lemezlovasok, cukrászdák mutatják be édes kínálatukat és rendezvénytermek ajánlataival is megismerkedhetsz. A Grand Mallban bemutatják szolgáltatásaikat esküvői fotósok, videósok, úgyhogy minden ott lesz egy helyen, amire csak szükség lehet egy lagzi megszervezésekor.

Art Grand Marriage a Grand Mallban


Revel Klub


Szombat éjszaka újra fergeteges buli lesz a szatmári magyar fiatalok kedvenc szórakozóhelyén, a Revel Klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: