2014-01-28 14:30:15• hírek • Szatmár.ro

Programajánló február 2-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások, rendezvények és koncertek február 2-ig.

Január 31-től a Grand Mall Cinemában


Herkules legendája (The Legend of Hercules) - Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen.

Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, az összeesküvőkön.

Herkules rájön, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benne, mint azt valaha is elképzelte: Zeusz fiaként isteni hatalommal bír. A vakmerő és bátor harcos visszatérve hazájába, az elnyomottak élére áll, és vezérükként indul a király elleni küzdelembe, hogy megszabadítsa a birodalmat a félelemtől, és az elnyomástól, beteljesítve ezzel az isteni jóslatot.

Herkules legendája

Justin Bieber - Believe (Justin Bieber's Believe) - Justin Bieber legalább annyira megosztó személyiség, mint amennyire sikeres. Lehet szeretni, lehet gyűlölni, közömbösnek maradni iránta azonban csaknem lehetetlen. Bieber története a XXI. század első évtizedének kordokumentuma is, az idén 20. életévét betöltő kanadai fiút ugyanis 2008-ban a YouTube videomegosztón fedezte fel későbbi menedzsere, Scooter Braun.

A világszerte tinédzserek millióit meghódító popsztárból napjainkra megkerülhetetlen ikon lett, akinek a zeneipar legnagyobb nevei versengenek a kegyeiért. 2011-ben a zenerajongók már láthatták a mozivásznon, akkor ugyanis 2010-es koncertturnéjából készült egész estés dokumentumfilm Soha ne mondd, hogy soha (Justin Bieber: Never say Never) címmel. A fiatal megasztár persze azóta sem pihen, 2012 szeptemberében indult második világ körüli turnéjára, amellyel Believe című albumát népszerűsítette.

Ezúttal is vele tartott Jon M. Chu aki a Soha ne mondd, hogy soha-t is jegyezte. A Believe tehát látványvilágban hasonló élményt kínál, ráadásul most sem lesz hiány sztárokban. Emellett pedig a nézők betekintést nyerhetnek a turnék világának kevésbé csillogó, embert próbáló világába is a maga őszinte nyersességével együtt.

Justin Bieber koncertfilmjét játsza a szatmári mozi

 


Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat januári műsorterve

31-én, pénteken 19 órakor - Kaviár és lencse - Dsida Jenő bérlet - a nagyváradi Szigligeti Színház vendégelőadása - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Kiállítás


Kiállítás látható a Szatmár Megyei Múzeum földszinti termében dák szerszámokból, csontból készült eszközökből. További információk itt.

A Téli fesztivál címet viselő tárlatnak már hagyománya van az egyesület képzőművészei körében, hiszen ezt a csoportos tárlatot minden évben megszervezik. A kiállítás ingyenesen látogatható és a tervek szerint 2014 március 19-ig fog nyitva tartani. További információk itt.

Nemrég nyílt meg és február 5-ig tart nyitva a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete által szervezett kiállítás, amelyen öt alkotó mutatja be az elmúlt időszak termését. A nagybányai Deák János vízfestményeket, a szatmári művészek közül pedig Dan Gheorghe olajfestményeket, Keresztesi Monica grafikákat és olajfestményeket, Koter László fafaragásokat, Tillinger István pedig grafikákat tár a közönség elé. További információk itt.

Filharmónia


Január 31-én komolyzenei koncert lesz a Dinu Lipatti Filharmóniában. A zenekart Stefan Novak fogja vezényelni, az est szólistája pedig Alexandra Prodaniuc zongoraművésznő lesz.


Fürdőruha-bemutató és testfestés az Aquastar aquaparkban




Revel Klub


Szombat éjszaka újra fergeteges buli lesz a szatmári magyar fiatalok kedvenc szórakozóhelyén, a Revel Klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: