2012-07-06 12:09:56• hírek • Póti Orsolya

Négy napig zárva lesznek a könyvtárak

Július 10-13. között zárva lesz a Szatmár Megyei Könyvtár olvasóterme és minden egyes kölcsönző részlege, ugyanis ebben a periódusban az intézmény munkatársai szakmai képzésen vesznek részt.

Az új TinRead nevű könyvtári szoftverrel ismerkednek július 10-13. között a Szatmár Megyei Könyvtár munkatársai, ugyanis ez váltja fel a régi rendszert. Az új program használatához egy minimális elméleti és gyakorlati felkészülés szükséges, melyet Constanta Santa rendszermérnök irányít.

„A TinRead szoftver a kölcsönzés adataira összpontosít, olyan információkat regisztrál, mint a kölcsönzés, visszavétel, hosszabbítás, előjegyzés. További funkciói: a könyvek visszaszolgáltatásával késlekedő olvasók kezelése, késedelmi díjak, bírságok kezelése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönzési statisztikák készítése." - nyilatkozta Constanta Santa.

A szakember szerint a rendszer fejlesztése során, a kezdetektől fogva az egyik legfontosabb értéknek, a program átjárhatóságát és a kommunikáción alapuló nyitottságot tekintették. Ez a tulajdonság tette alkalmassá a rendszert, arra, hogy a régit helyettesítse és a többi szoftver alapjául szolgáljon.

A TinRead adatbiztonsága megfelel az általános könyvtári igényeknek. Ez egyrészt jelenti az adathozzáférés biztonságát, hiszen csak a feljogosított felhasználók férhetnek hozzá a nem nyilvános adatokhoz, a rendszer-adminisztráció során kialakított jogosultságoknak megfelelően.

„Az új könyvtári rendszert már kipróbálták és az ország több könyvtáraiban is sikeresen használják. A TinRead megkönnyíti a könyvtárosok munkáját, és a könyvtár szolgáltatásait igénybe vevők számára is pozitívumokat tartogat. Például az olvasók már online is lefoglalhatják a kívánt kiadványt." - magyarázta Angela Campian, a szolgáltatásokért felelős szakember.

A könyvtár munkatársai július 16-tól - a már megszokott időpontban - fogadják újra az olvasni, illetve kölcsönözni vágyó vendégeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: