2012-07-11 18:08:51• hírek • Nagykároly.ro

Felújították a könyvtárépületet

Teljesen megújult moziteremmel, könyvtárral és kultúrotthonnal fog rendelkezni Tasnád városa, ugyanis a következő héten műszaki értelemben is átadják a nemrégiben felújított épületeket - tájékoztatott Véron András alpolgármester.

Amint több alkalommal olvashattak már erről hírportálunkon, a könyvtárnak a helyi művelődési ház mögött található volt kuglipálya adott helyet, amely korszerű felújításon esett át, és amint a technikai átadás megtörténik, már költöztethetik is a régi könyvtárat az új helyiségbe. A jelenlegi művelődési házat is - amely hajdanán kaszinó volt - teljesen felújították, és a tervek szerint a jövőben különféle próbák és tevékenységek, kisebb rendezvények otthonául szolgál majd. A népesebb eseményeket, előadásokat továbbra is a volt moziteremben fogják megtartani, amely ugyancsak új arculatot kap. Az elöljáró elmondta továbbá, hogy sajnos a székek és a padló cseréje már nem sikerült kigazdálkodni az erre szánt összegből.

Aszfaltoztak is Tasnádon az elmúlt napokban, méghozzá a Zorilor negyedben, a Zorilor, Salcămilor és a Horea utcákat vonták be új bitumenréteggel. Ezzel pedig befejeződtek azok az útrehabilitálási munkálatok a város egy részén, amelyeket lényegében még a helyhatósági választások előtt kezdtek meg, még Véron András polgármestersége során. További olyan útjavítási munkálatok is zajlanak, zajlottak még a városban, amelyek végeredményben az RMDSZ-es városvezetőség alatt kezdődtek meg. Ilyen például a termálstrand körüli parkoló aszfaltozása, valamint az ottani útjavítási munkálatok.

Véron András a város bejáratánál épülő üzemmel kapcsolatban elmondta, hogy a tervek szerint augusztusban vagy szeptemberben fogja az illetékes cég beindítani. Előreláthatóan 350-400 munkás fog ott dolgozni. Véron András egyébként kijelentette, hogy a városért végzett munkáját továbbra is folytatni fogja, és az új polgármester segítségére lesz. Továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy Tasnád a jövőben is fejlődjön.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: