2008-10-07 20:33:03• hírek • Szatmár.ro

Program a Duna-medence fejlesztésére

Egy Európai Duna-fejlesztési programot szorgalmazott Borbély László fejlesztési miniszter kedden, Brüsszelben, a régiók és városok európai hete alkalmával tartott nemzetközi konferencián.

-A Duna az Európai Unió jövőjének szimbóluma és egyik fontos gazdasági hajtómotorja lehet, ha mi, Duna menti tagországok, túllépünk a Duna menti térség szakaszos fejlesztésén, és egy egységes integrált fejlesztési stratégiában gondolkodunk – mondta Borbély László fejlesztési miniszter kiemelve, hogy ahhoz, hogy egy modern, fenntartható Duna-fejlesztésről lehessen beszélni,  egy új Duna-koncepció szükséges Európában.

Az.elmúlt évtizedekben már több, ilyen irányú fejlesztési elképzelés született, a kapcsolódó projektek azonban csak elkülönülten jelentek meg a fejlesztési dokumentumokban, programokban. Borbély véleménye szerint az új Duna-koncepció alapját a már meglévő fejlesztési stratégiák, programok összehangolása és az érdekelt tagországok partnerségén alapuló operatív program adná. A program 2014-2021 közötti időszakra szólna, és jelentős uniós támogatást kellene biztosítson a Duna-medence integrált fejlesztésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: