2018-05-05 04:30:16• hírek • Blikk.hu

Produkciója miatt támadják az Eurovízió magyarországi versenyzőjét

Szabályszegéssel vádolják az AWS-t! Az Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatos honlapokon, illetve a verseny hivatalos honlapján is több hozzászóló jelezte, nem fair a zenekar ko­reográfiája.

A Magyarországot képviselő banda előadásának egyik fontos eleme ugyanis, hogy Kökényes Dániel gitáros leugrik a színpadról, majd háttal beleesik a közönség karjaiba. Ezt azonban előre le kell próbálni, hiszen az Eurovízión semmi nem működhet anélkül, azaz statiszták lesznek részei a produkciónak.
 

Ezzel pedig egy nagyon fontos alapszabályt nem tartanak be, mégpedig azt, hogy csak hat ember adhatja elő a produkciót, hiszen azokat, akik megtartják majd a zenészt, előre be kell tanítani, ezzel pedig ők is a produkció részévé válnak.

Jogtalan előnyhöz jutnak a többi versenyzővel szemben, akiknek esetleg le kellett mondaniuk elemekről, mert a személyi korlátok miatt nem tudták volna megoldani – szól a vád több eurovíziós cikkben és a versennyel foglalkozó kommentben. Az MTVA sajtóosztálya szerint azonban nem szegtek szabályt.
 

– A stage-divingot az Eurovíziós Dalfesztivál rendezője, az EBU engedélyezte, s ők döntöttek a meg­va­lósítás módjáról is. Az Eurovízió szabályzata szerint minden produkció során a színpadon maximum hat ember tartózkodhat. Az AWS gitárosát elkapó emberek nem számítanak bele ebbe a keretbe, mivel nem a színpadon állnak, hanem a közönség soraiban – kaptuk meg a választ. Ám ez valószínű a fanatikus rajongókat nem nyugtatja meg, akkor sem, ha az AWS gitárosa láthatóa­n nagyon élvezi a produkciót.
 

– Elsőre kicsit ijesztő volt az ugrás: végül háttal, gitárral a kezemben fogok berepülni a közönségbe. Minden próbakörben egyre jobb lett, úgy érzem, hogy a végére sikerült eltalálni a megfelelő ütemet – árulta el Dani, aki a zenekarral jövő héten csütörtökön, a második elődöntőben harcol majd a döntőbe jutásért.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: