2011-07-11 10:20:06• hírek • Szatmár.ro

Próbáld ki Te is a BodyArtot!

A felgyorsult életritmus, a fokozott stresszhatás és az ülő életforma miatt az emberek - a fiatal generáció képviselői különösen - egyre rosszabb tartással és puhányabb izomzattal rendelkeznek.

Az egészségükre és fizikai kondíciójukra nagyobb figyelmet fordító személyeknek az időhiány idejétmúlt kifogásnak számít, amit igazán akarunk, arra időt is szánunk. Rossz kondícióra megoldást nyújtanak a PrimaGym Aerobic, Cycling & Fitness Center által kínált szolgáltatások. A Szatmár.ro csapata kizárólag olyan mozgásformát ajánl olvasóinak, amit saját bőrünkön is kipróbáltunk.

Első edzés a BodyArton

Már a megnevezés is sokatmondó, kis kutakodás után kiderítjük, hogy a BodyArt a német Robert Steibacher és Alexa Lé által kifejlesztett tréning, melynek alapkoncepciója, hogy az ember test, lélek és szellem hármas egységet alkotja. Testünket megmozgatjuk a gyakorlatokkal, szellemi és lelki állapotunkra pedig pozitívan hat a tudatos légzés. A BodyArt előnye, hogy magába foglalja a meditációs és légzési technikákat, a gyógytornát valamint az erőtréninget egyaránt. Általa nemcsak fizikai-, de mentális teljesítményünk is fittebbé válik.

Reggel 8 óra: ilyenkor az ember lánya/fia épphogy csak kikecmergett az ágyból, átesett a kötelező reggeli pipereszertartásokon, máris rohan a munkahelyére, ahová többnyire lustán, álmosan és nyúzottan érkezik, majd első útja a kávéautomatához vezeti. Leül a számítógéphez és végigpötyögi a munkaidejét, miközben sajog a háta, fáj a válla, nem érzi jól magát a bőrében. Alkalomadtán feláll az íróasztalától, kissé megmozgatja elgémberedett testrészeit, jobbik esetben ebédel, majd tovább dolgozik. Munka után autóba ül, hazaérve bőségesen vacsorázik, majd leül a TV elé és lassan álomba szenderül. Így nem meglepő, hogy a zsírpárnák észrevétlenül lerakódnak és idővel különböző betegségek alakulnak ki. Így néz ki egy átlagos fiatal felnőtt munkanapja.



Így is lehet

6.30 ébredés, zuhany, reggeli és irány a PrimaGym. Az ember naivan azt gondolná, hogy alig akad néhány olyan vállalkozószellemű, aki komoly mozgással kezdené a napot és nem csak a délutáni időpontokat látogatja közkedvelten.  Kellemes csalódós ér, 25 lelkes mozgásforma imádó várja az alapos testmegmozgatást. Tévedés azt gondolni, hogy a BodyArton elsősorban nők vesznek részt, a csapatban férfiak is akadnak. Nistea Simona, BodyArt, aerobic valamint pilates oktató készségesen, bájosan és természetes kisugárzással azt érzékelteti, hogy egy igazán kellemes óra elé nézünk. A BodyArt ezidáig ismeretlen volt a szatmári közönség számára. Elsőként belecsöppenve azt érzékeljük, hogy ez a mozgásforma nemcsak a testnek, de az izomzatnak és a léleknek is nagyon jót tesz.

A BodyArt rendszerét a jóga alapjai adják, amit öt fokozat alkot - egyfajta modernizált jógairányzat - így mind a kemény és a dinamikus edzésformát preferáló férfiak-, mind a lágy mozgást és nyújtásokat kedvelő nők egyaránt felfedezhetik benne a kedvükre való mozgáselemeket. Számtalan lágy és könnyű elemmel színesíthetjük mozgáskultúránkat, a feladatokat mindenki saját képességei szerint végezheti, nem kell erőlködni és bizonyítani. A BodyArtnál lényeges a motivációs tényező, mivel sokan azért nem merik kipróbálni, mert bátortalanok, nincs elég önbizalmuk.



Minden gyakorlatot lassan és tudatosan kell végezni, melyek segítik az egyensúlyérzék kifejlesztését, oldják az izomfeszültséget és megszabadítanak a stressztől. További pozitívuma, hogy a gyakorlatok kivitelezésekor a hasizomnak jut a legfontosabb szerep, ugyanis ezzel tudjuk kitartani az egyensúly-pozíciókat és stabilizáljuk a gerincet. Minden olyan izmot megmozgat, amit előtte nem használtunk. Az erős, dinamikus elemek után nyújtás és relaxáció következik, majd egy újabb energetizáló rész.

Éget, nyújt és erősít, az eredmény pedig: erős hát, egyenes testtartás, rugalmas test, szálkás izomzat. Egy óra leforgása alatt mind testileg, mind szellemileg garantáltan fittebben fogják magukat érezni mindazok, akik egy teljes körű tréningre vágynak. Egy biztos, a BodyArt tréning által feltöltődünk energiával, megtanuljuk hogyan tudjuk mindennapjainkból kizárni a stresszt, a koncentráció pedig segít abban, hogy életünk minden területén toppon legyünk. BodyART óra időpontok a PrimaGymnél itt!

A BodyArt mellett kipróbálhatod a Condit, a Zumbát a Tae Bo-t, a Cardio Kick Boxing-ot, valamint a Cycling különböző formáit. A központ a gyerekeket is várja a Zumba Atomiccal, valamint a jól felszerelt fitnesz terme is a mozogni vágyók rendelkezésére áll.

További részletekért kattints a PrimaGym honlapjára!





PrimaGym BodyArt: speciális edzésforma nőknek és férfiaknak egyaránt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: