2010-01-18 15:01:43• hírek • Szatmar.ro

Próbaérettségiznek a végzősök

Szerdán, azaz január 20-án szervezi meg a Tanügyminisztérium az első országos próbaérettségit, melyen a 2009/2010-es érettségizőket informatikából mérik fel.

A nemzeti felmérő vizsgán idén először már a diákok számítógép-használati tudását is felmérik, amelynek sikerességét követően a végzősök eredményeit az Európai Unió által elismert oklevéllel jutalmazzák.

Azokat, akik 0-25 pont közötti eredményt érnek el, a kezdő kategóriába sorolják, 26-50 pont között közepes számítógép-felhasználói oklevelet kapnak, 51-74 pont között haladó szintűnek minősítik, a 75-100 pontot elért diákok pedig felsőfokú számítógép-felhasználói oklevelet kapnak.

A minisztérium bejelentése szerint, a próbavizsgát 12 óra 30 perckor kezdik meg a végzősök az iskolák informatika laborjaiban, ekkor foglalják el a helyeiket, pontban 13 órakor pedig kézhez kapják a nyomtatott feladatlapokat, amelyeket a számítógépen kell majd megoldaniuk.

A diákoknak figyelmesnek kell lenniük azonban, hiszen internet-hozzáférésük csak az első 30 percben lesz, ezután a többi feladatra kell majd koncentrálniuk. A tesztlap kidolgozásához minden tanulónak 90 perc áll a rendelkezésére.

A próbaérettségi eredményeit január 25-én teszik közzé.


Számítógép-használatból próbavizsgáznak a diákok
Számítógép-használatból próbavizsgáznak a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: