2012-01-27 20:01:48• hírek • Szatmár.ro

Pro Learning, a nyelvtanulás jövője

Bemutatták az érdeklődőknek a gyakorlatban is a Pro Learning programot, amely megkönnyíti a nyelvtanulást.

A Consult Scolari Egyesület és a Nyíregyházi Főiskola közös határon átívelő pályázata révén valósult meg a nyelvtanulást egyszerűvé és hatékonnyá tevő internetes oldal, amelynek segítségével angolul, magyarul és románul lehet tanulni. Az egyik érdekesség, hogy mindhárom nyelvet idegen nyelvként lehet elsajátítani, tehát mindenki számára egyszerűbb, emberközelibb a nyelvek tanulása. A mai napok átlagemberének nincs ideje nyelvórákra járni, viszont a nyelvismeret sokkal fontosabb, mint eddig bármikor. A Pro Learning on-line tanulást-tanítást jelent, így a diák bármikor amikor csak ideje engedi, leülhet a számítógép elé és új szavakkal, kifejezésekkel, nyelvtannal, kommunikációval ismerkedhet a kiválasztott nyelven. A diák felkészültségi szintjétől függően több modult is lehet választani, az abszolút kezdőtől a magas szintű nyelvismeretig - utóbbi esetben már gazdasági, jogi és egyéb szakkifejezések is képbe kerülnek.

A fejlesztésben, a feladatsorok összeállításában részt vevő tanárok a gyakorlatban is bemutatták a nyelvtanulási lehetőséget. A tananyag összeállításakor azt az elvet követték, hogy tanulni csak jó hangulatban lehet, ezért színes, változatos feladatokon keresztül ismertetik meg a kiválasztott nyelvet az online diákokkal. A feladatok megoldása során a tanuló azonnal választ kap arra, hogy jól vagy rosszul válaszolt a kérdésekre, vagy helyettesítette be a hiányzó szót, amennyiben pedig kérdése lenne, azt Skype-on keresztül felteheti a tanároknak. A nyelvoktatás ráadásul gyakorlatias is: a kezdők a bemutatkozás, ismerkedés, kirándulás, étkezés és egyéb, az alap-szókincshez szükséges kifejezéseket tanulnak meg, a magasabb szintű tananyaggal pedig egyre bővül a szókincs.

A jelenleg rendelkezésre álló három nyelvvel az érdeklődők a hamarosan elinduló honlapon egy egyszerű regisztráció, illetve egy 30-50 eurós részvételi díj fejében tanulhatnak, a tanulást követően pedig jön a skype-on keresztüli szóbeli és írásbeli vizsga is.

A program fejlesztése nem áll le: a tervek szerint szlovák és ukrán nyelvvel fogják bővíteni a tanulható nyelvek listáját.

Pro Learning - tanulás játékos feladatokkal és skype-oló tanárral

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: