2012-12-03 14:46:40• hírek • Kocsis Zoltán

Privatizálni akarja a polgármester a Transurbant?!

Sajtótájékoztató keretében köszönte meg Dorel Coica polgármester valamint Marcela Papici és Radu Roca alpolgármesterek a december elsejei népünnepélyen való részvételt. A polgármester rágalmazási szándékkal vádolja az ARD szövetséget és kilátásba helyezte a Transurban privatizálását.

„A polgármesteri hivatalnak teljes mértékben igaza volt, amikor levétette az oly nagy port kavart transzparenst. A Központi Választási Iroda is megerősítette, hogy a negatív kampány tilos", jelentette ki Coica. A polgármester továbbra is civilizált kampányolást kért a parlamenti választásokra készülő pártok részéről, majd felhívta a figyelmet: információi szerint az ARD szövetség, „akárcsak négy évvel ezelőtt, ismét lejárató kampányra készül a hét második felében".

A polgármester többször is fair kampányt kért az utolsó héten, majd elégedettséggel jelentette ki, hogy szombaton alig másfél óra alatt elfogyott a 4500 adag kolbászos babfőzelék. „Legközelebb még több adaggal készülünk és ígérem, a nemzeti napot a jövőben ennél is nagyobb rendezvény keretében ünnepelhetik a szatmáriak", tette hozzá.

Ezt követően Coica leszögezte, hogy az előzővel ellentétben a jelenlegi városvezetés nem szórja a pénzt esztelenül. Éppen ezért az év végéig kielemzik a Transurban működését is. Miközben elismerte, tudja, hogy a tömegközlekedés a világon mindenütt szubvencionálva működik, jövőre ingyenes jegyet ígért a diákoknak és a nyugdíjasoknak. „Ha pedig a Transurban nem fog rendesen működni, akkor privatizáljuk", jelentette ki.

A város első embere bejelentette továbbá, hogy tárgyalásban állnak az Amaci úti temető bővítéséről a szomszédos területek tulajdonosaival majd kijelentette: karácsonyig Szatmárnémetiben az összes gödör be lesz tömve!

Végezetül Papici közhírré tétette, hogy a nagy nyugati városokhoz hasonlóan idén december 20-24. között Szatmárnémetiben is lesz karácsonyi vásár a Szabadság téren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: