2015-12-19 23:14:56• hírek • Szatmar.ro

Prioritás a minőségi anyanyelvi oktatás

Szombaton Kisvárdán tartotta ünnepek előtti évzáró ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmánya. Az eseményen meghívottként részt vett Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője.

A gyűlés kezdetén dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP megyei elnöke bemutatta a szomszéd megyét érintő legfontosabb megvalósult beruházásokat, valamint a 2016-os év fejlesztési prioritásait és pályázati lehetőségeit. Ezt követően a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgármesterei és önkormányzati képviselői adtak tájékoztatást az általuk végzett beruházások helyzetéről. A miniszter kifejtette: az anyaországi fejlesztéseken túlmenően Magyarország számára továbbra is fontos a Kárpát-medencei magyar közösségek támogatása, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének pedig stratégiai parnere Szatmár megye és Kárpátalja.

Kereskényi Gábor köszönetet mondott  Seszták Miklósnak és a magyar kormánynak a szatmárnémeti közösségi programok és beruházások támogatásáért a 2015-ös esztendőben. Mint ismeretes, a magyar kormány az idei évben támogatta az új Hám János szobor felállítását, a Református Gimnázium tetőszerkezetének felújítását, a Hám János óvoda korszerűsítését és a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozatot, Seszták Miklós miniszter pedig részt vett a Szatmárnémeti RMDSZ idei március 15-i ünnepségén.

„Rendkívül fontos számunkra, hogy egy dinamikusan fejlődő, erős és politikailag stabil anyaország van a szomszédságunkban. Köszönjük a partnerséget, és azt, hogy nem ágrólszakadt rokonként, hanem testvérként ülhetünk az asztalnál" - hangsúlyozta a képviselő. Kereskényi szerint az oktatási beruházásokat jövőre is támogatja Magyarország kormánya, hiszen fontos számára a minőségi anyanyelvi oktatás fejlesztése a szülőföldön. Ebben az elképzelésben pedig az egyik prioritást a Kölcsey Ferenc Főgimnázium felújítása képezi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: