2016-09-08 17:14:48• hírek • Szatmar.ro

Premier Szatmárnémetiben: nemzetközi szlalomverseny lesz a Szamoson!

Négy ország kajakosai vesznek majd részt azon a versenyen, amire Szatmárnémetiben nem volt még példa. A látványosnak ígérkező esemény ismét ráirányíthatja figyelmünket arra a kihasználatlan potenciálra, amit a Szamos rejt magában.

A kajak szlalom versenyen Magyarországról, Ausztriából, Ukrajnából és természetesen Romániából érkeznek versenyzők. A megmérettetés helyszíne a Decebal-híd alatti/melletti folyószakasz lesz. A verseny szeptember 10-én, szombaton és 11-én, vasárnap 14.00 órakor kezdődik. Az érdeklődők és a bátrak ki is próbálhatják ezt a gyönyörű sportágat, a szervezők 15 kajakot bocsátanak a rendelkezésükre.

A szlalom-verseny az Európai Mobilitási Hét eseménysorozatának szerves részét képezi. Főszervezője, a megyei környezetvédelmi ügynökség, amelynek igazgatója, Békéssy Erzsébet évről évre igyekszik valami újdonságot bemutatni Szatmárnémetiben. Emlékezhetünk rá, tavaly a hőlégballonnal való felemelkedést lehetett kipróbálni...

Az idei mobilitási hét szeptember 16-22. között zajlik, nemzetközi mottója pedig „Smart mobility. Strong economy", azaz „okos mobilitás, erős gazdaság". Nem téveszthető szem elől ugyanis, hogy az Európai Unió lakosságának többsége városokban él, a nemzeti össztermék 85%-a ott termelődik meg. A városok az Európai Unió gazdaságának motorjai, ezért nagyon fontos az emberek és javak fenntartható, szabad, biztonságos és környezetbarát mozgása, mobilitása.

Nem csak a vízen, folyón való közlekedés nyújthat komoly alternatívát a közlekedésre, helyváltoztatásra, hanem a kerékpár is. Éppen ezért szeptember 24-én, szombaton kerékpáros túra indul majd a Decebal hídtól Kakszentmártonig. A túra 09.00 órakor indul, a célbaérést követően pedig mindenkit várnak egy kis piknikre a község új piknikövezetében.

Szintén a mobilitási hét keretein belül és szintén 24-én tematikus rajzversenyen bizonyíthatják ügyességüket, kreativitásukat az Aurel Popp Művészeti Iskola diákjai is és ezen a napon hirdetik ki az év hulladékgyűjtője, az év iskolája és az év települése díjakat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: