2008-11-13 14:39:40• hírek • Szatmár.ro

Prefektusok tapasztalatcseréje

Az októberi magyarországi találkozót követően, Radu Bud, Szatmár megye prefektusának, Mircea Ghitea, Bihar megye prefektusának, illetve Andrei Todea, Szilágy megye prefektusának meghívására megyénkbe látogattak az Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetői.

Dr. Kerekes Edit, dr. Rácz János és dr. Csikos Zoltán, az Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetői három napon át tartózkodnak Romániában. Ez alatt a három nap alatt Szatmár, illetve Szilágy megye néhány településére fognak ellátogatni.

 

Az Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal fennhatósága alá tartozik Hajdu- Bihar, Szabolcs- Szatmár- Bereg és Jász- Nagykun-Szolnok megyék. Ezen hivatal nagyjából megfelel a romániai prefektusi intézménynek.

A találkozó során a prefektusok ismertették a román közigazgatás működési struktúráját, azokat a legfőbb problémákat, melyekkel munkájuk során nap mint nap találkoznak, illetve bemutatták a helyi közigazgatási intézmények és a prefektusi intézmény közötti viszonyt.

A magyarországi küldöttséget Csanáloson fogadta a három megye prefektusa, ahonnan ellátogattak Kaplonyba,  Nagykárolyba, ahol múzeumlátogatáson vettek részt, majd Ady emlékházát tekintették meg. A csütörtöki nap folyamán a hat előljáró Szilágy megyében tartózkodik. Pénteken, a találkozó utolsó napján Szatmárnémetiben lesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: