2014-04-01 14:55:33• hírek • Kocsis Zoltán

Prefektusi gratuláció a kenőpénzt elutasító határrendőrnek

Személyesen mondott köszönetet kedden Eugeniu Avram prefektus annak a határrendőrnek, aki a múlt héten egy jelentősebb összegű kenőpénzt utasított vissza. A keddi nap jelentős a romániai kormánybiztosi hivatalok számára - az intézmény 150. évfordulóját ünnepelheti.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, egy határrendész március 24-én 300 euró kenőpénzt utasított vissza egy cigarettacsempésztől. Iosif Petru Olariunak pedig Avram kedden személyesen gratulált annak az ülésnek a keretein belül, amelyen a belügyminisztérium égisze alá tartozó dekoncentrált intézmények tevékenységének kiértékelése volt a témája.

Április elseje mellesleg kiemelkedő nap a román közigazgatás, ezen belül pedig a kormánybiztosi intézmény számára: 1864 április elsején elfogadott közösségi törvény mondta ki létrejöttét. Előtte Moldovában és Havasalföldön ispravnicnak nevezték a megyék vezetőit, ami a magyar ispánnak felel meg.

A jelenlegi Szatmár megye csak az 1920-as trianoni diktátumot követően lett Románia része, így csak ezt, valamint az 1969-es megyerendszer kialakulását követően beszélhetünk a Szatmár Megyei Prefektúra megalakulásáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: