2013-09-05 13:11:15• hírek • Póti Orsolya

Prágai világbajnokságon szerepeltek a Fekete Gyöngyszemek

A Csík Elvíra tornatanárnő által irányítot Fekete Gyöngyszemek mazsorettcsapat augusztus 30. és szeptember 2. között egy Prágában megrendezett nyílt világbajnokságon vett részt. A szatmáriak úgy csapatban, mind szólóban szép eredményeket értek el.

Első alkalommal rendezték meg Prágában azt a nyílt mazsorett világbajnokságot, amelyen öt ország 50 csapata, azaz több mint 2300 mazsorett mérkőzött meg egymással több kategóriában.

A megmérettetésre eljutott a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola Fekete Gyöngyszemek nevű mazsorettcsoportjának 12 tagja is, név szerint Csorvási Bianka, Csorvási Blanka, Erdei Eszter, Koszta Mercédesz, Muncean Imola, Pestesán Fehér Krisztina, Pop Claudia, Reskó Eszter, Rist Alexandra, Rosu Adelina, Stan Andrea és Tar Andrea.

„A lányok nagyon jól érezték magukat a színvonalas rendezvényen, és az elvártnak megfelelő eredményeket értünk el. A csapat pompom kategóriában a 7. helyen, botos szekcióban pedig a 9. helyen végzett" - mondta el Csík Elvíra a Szatmár.ro-nak.

Egyébként lassan egy éve, hogy a szatmári csapat átállt a más szabályok szerint működő IMA Egyesülethez, ugyanis az MBTA, ahol a showelemekre és az akrobatikára fektették a hangsúlyt megszűnt.

A mazsoretteknek egyébként a szülők jóvoltából jutottak ki a külföldi versenyre, ugyanis az önkormányzattól nem kaptak támogatást erre.

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: