2013-10-25 12:45:25• hírek • (x)

Prága, Prága, de csodás - decemberben is

Látogasd meg a varázslatos Prágát, éld át a karácsonyi vásárok egyedi hangulatát.

A cseh fővárosban állandó a pezsgés. Több száz színház és galéria várja a kikapcsolódni vágyókat, az utcákon pedig pantomimművészek és színészek szórakoztatják a járókelőket.

Prágát gyakran a "száztornyú városnak", vagy a városok királynőjének hívják. Történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Történelméből fakadóan Prága építészeti, kulturális, vallási emlékek, látnivalók sokaságát vonultatja fel, melybe napjainkban a modern kor egy-két mementója is besorolható. A várost alkotó negyedeknek külön-külön hangulata, történelme van, ennek megfelelően egyenként is érdemes megvizsgálni őket.

Akár heteket is el lehet tölteni Prágában, hogy a csodálatos hangulatú város minden zugát felfedezzük, azonban ha kevesebb idő áll rendelkezésünkre, néhány főbb látnivalót mindenképp muszály megnézni.

A város fő látványossága a Károly-híd: a 16 pilléres építmény 516 méter hosszú, a sok fiatal mellett utcazenészeket, portrérajzolókat, képzőművészeket láthatunk itt, amint a túristákat szórakoztatják. Érdemes megcsodálni a hidat díszítő szobrokat és megnézni a híd két végén található tornyokat, amelyek kilátóként is működnek.

A Károly-híd a város egyik fő látványossága

Az Óvárosi tér a főváros legrégibb tere, itt decemberben karácsonyi vásár is működik - egy, Prága számos karácsonyi vásárai közül. A téren csodálatos ódon épületeket láthatunk, itt van az óvárosi városháza is, mellette pedig a csillagászati óra, amelyen a nap és a hold állása, de még a csillagjegyek is látszanak. Minden egész órában figurák táncát csodálhatjuk meg a világ egyik legtöbbet fotózott óráján. Az óvárosi térről érdemes sétát tenni az óváros szűk utcáin keresztül, melyek hangulata, éjszakai életének köszönhetően még éjszaka is, igen megkapó.

A Vencel tér az újváros legfontosabb tere, üzleti központja. Itt található Vencel lovas szobra és a Cseh Nemzeti Múzeum is.

A Prágai Vár Európa legnagyobb várkomplexuma, csodálatos hangulatú, a kötelező látnivalók közé tartozik. Itt található Prága egy másik sokat emlegetett látványosságas, az Arany utcácska is, amely a nevét a városban letelepedett aranyművesekről kapta.

Felkeltette az érdeklődésed a cseh főváros?

A Challange Travel két kirándulást is szervez december elején Prágába a december 6-8, illetve a 13-15 közötti időszakban. A három csillagos buszos utazás állomásai között van Budapest és Pozsony is. Az utazók személyenként 129 eurós jegy ellenében vehetnek részt az izgalmasnak ígérkező kiránduláson. A kifizetendő összeg tartalmazza az utazás mellett a budapesti, pozsonyi és prágai városnézés költségeit, a két éjszakás szállást, a reggelit és az idegenvezető díját.

A szervező Challange Travel honlapján megtalálható a kirándulás tervezett programja is - ez ide kattintva olvasható.

További információkért érdemes felkeresni a Challange Travel honlapját, vagy érdeklődni lehet a 0361-413-093-as telefonszámon, illetve az utazási iroda székhelyén a  N. Golescu utca 7 szám alatt, a Nagypiac szomszédságában.

A prágai óváros főtere

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: