2014-01-13 17:41:25• hírek • Szatmár.ro

Pozsonyban vívtak vasárnap a párbajtőrözők

Pozsonyban a 17 éven aluliak versenyén léptek pástra Csiszár Ferenc és Nagy Lehel tanítványai.

Pozsonyra figyelt a hétvégén mindenki, aki a vívás szerelmese: szombaton ugyanis a 17 éven aluli, kadett korosztályú tőrözők, vasárnap pedig a párbajtőrözők léptek pástra. A versenyen természetesen szatmári résztvevők is voltak.

A szombati versenyen a legjobb romániai tőröző lett Bodó Benjámin, aki Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold tanítványa. A 22 ország 180 vívóját felvonultató mezőnyben Bodó kitűnően vívótt, és csak egyetlen tussal maradt le a legjobb 32-be való kerüléstől.

Vasárnap a párbajtőrözők következtek - ők a 268 sportolót felvonultató mezőnyben léptek pástra. Az induló négy szatmári sportolóból három továbbjutott a csoportküzdelmekből. Szép Márton és Mácska Ádám öt-öt győzelemmel és egy-egy vereséggel jutott a főtáblára, Kató Zoltán három győzelmet és három vereséget szedett össze, így jutott tovább. Ziman Dávid viszont öt vereséggel nem jutott tovább a csoportkörből.

A folytatásban a 16. életévét éppen betöltő Szép az első körben állt, majd a 128-as táblán 15-14-re kikapott az észt nemzetiségű Andzhei Gedzótól - összesítettben így számára a 77. helyezéssel zárult a verseny. A csak 14 éves Mácska Ádám 15-19-re nyert a szlovák színekben vívó Szabó Károly ellen, majd kikapott a svájci Cyrille Messereytől, így a 87. helyen végzett. A 15 és fél éves Kató Zoltán a török Ayan Ege-vel akadt össze a 256-os táblán, és 15-13-ra vesztett - ezzel a 150. helyen fejezte be a versenyt.

"A csoportban jól vívtak a fiúk, de később ez a forma is kevésnek bizonyult, egy kicsivel többet vártunk, de rutinszerzésre nagyon jó volt ez a viadal, minél több ilyen versenyen kellene részt vennünk, de sajnos jelenleg a klub anyagi helyzete cseppet sem rózsás" - mondta a viadal után Csiszár Ferenc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: