2011-07-19 15:12:22• hírek • Szatmár.ro

Versenyvizsga-eredmények

A Szatmár megyei pedagógusi versenyvizsga végleges eredményeiről és a tanári leosztások pontos menetéről tájékoztatott Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei tanfelügyelőség sajtószóvivője.

A pedagógusok a tanfelügyelőségek által meghirdetett 5471 címzetes és 42 731 helyettesítői katedra elfoglalásáért szálltak harcba. Sokan azonban meggondolták magukat: a mintegy 38 ezer beiratkozott tanár közül csupán 29 ezer jelent meg a vizsgán, 55-en pedig csalni próbáltak.

A hétfőn közzétett eredmények alapján a pedagógusok 38 százaléka elérte ugyan az 5-ös érdemjegyet, de nem haladta meg a 7-est, így nem jogosult végleges tanári állás betöltésére; csupán a tanárjelöltek egyharmada teljesített úgy, hogy végleges állásra pályázhasson.

Szatmár megyében sem sokkal jobb a helyzet, tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a Szatmár Megyei tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől. A múlt szerdai versenyvizsgán, a megjelent 461 dolgozatíró közül 164-en (35,57 százalék) nem írták meg az ötöst, 186-an (40,57 százalék) hetes alatt teljesítettek, míg 111-en (24,08) kaptak hetesen felüli osztályzatot.

A közzététel után, kedden 9-17 óra között a jegyükkel elégedetlen tanárok óvást nyújthattak be. A fellebbezések elbírálása után, a végső eredményeket július 21-én teszik közzé. A sikeresen vizsgázók - azaz a hetesen felüli jegyet szerzett tanárok - leosztását a meghirdetett helyekre július 22. és 25. között rendezik meg, nyílt meghallgatáson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: