2016-11-22 07:03:06• hírek • Szatmár.ro

Pöttöm Parádé is volt a Kölcseyben

Az ötödikesek és a kilencedikesek mellett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium legkisebb tanulóit, az előkészítősöket is kölcseys diákká avatták.

Az eseményre az iskola ebédlőjében került sor. A legkisebbek avatása az iskolában immár hagyományosan a mentor-program első tevékenysége: a pöttömök és mentoraik ismerkedése. Az idén az eddigiektől eltérően egy-egy kilencedikes osztály vállalta a feladatot, hogy az előkészítős pöttömök „nagytestvérei" legyenek.

Az előkészítő A osztály mentorai, a IX. C osztály tanulói, Szabó Emese osztályfőnök vezetésével kedd délelőtt találkoztak először mentoráltjaikkal. Az eseményen jelen volt Bálint Zsuzsa, igazgatóhelyettes, aki köszöntőjében elmondta, hogy nagy felelősség a mentoroké, hiszen a kicsik példaképnek tekintik őket, felnéznek rájuk, várják őket minden közös tevékenységre, de azon kívül is.

Kicsik és nagyok népi gyermekjátékok eljátszásával ismerkedtek egymással, majd ceruzatartó törpikét készítettek közösen, mely szép emléke lesz az első közös napnak. A tevékenység legfontosabb mozzanata az avatás volt, amikor a nagyok a legkisebbek nyakába akasztották a kölcseys nyakkendőt. A közös tevékenységet Urbán Tünde, az előkészítősök tanító nénije irányította.

Az előkészítő B osztály mentorai, a IX. D osztályosok, Maier Arnold osztályfőnök irányításával péntek délelőtt fogadták kis barátaikat egy-egy kedves plüss-figurával. A kicsik szemmel láthatóan hamar megbarátkoztak az idősebb diáktársaikkal és a kötetlen ismerkedés után itt is elkészültek a manós ceruzatartók. A nagyok meglepetés-dallal készültek, de finom csokoládét is hoztak a kicsiknek. Ezt a tevékenységet is az ünnepélyes nyakkendős avatás zárta. Sárosi Melinda az előkészítő osztály tanító nénije szerint a közös tevékenység hatalmas élmény volt mind a kicsik, mind pedig a nagyok számára.

A mentor-program keretén belül a tanév során további közös tevékenységekre fog sor kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: