2012-11-22 15:44:11• hírek • Póti Orsolya

Pöttöm Parádé első alkalommal a Kölcseyben

November 22-én első alkalommal találkoztak mentoraikkal a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium előkészítő és I. osztályos diákjai. A Pöttöm Parádé keretében különféle foglalkozásokra került sor a tanítónénik szervezésében.

Az ötödikes és kilencedikes diákok beavatása után ezen a héten legkisebbek beavató ünnepségére került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. November 22-én, csütörtökön a tanintézmény étkezdéjében első alkalommal rendeztek Pöttöm Parádét, melynek célja elsősorban az volt, hogy a kicsik megismerkedjenek „mentoraikkal".

Az iskola vezetősége és a KÖFEDISZ közösen hirdette meg azt a pályázatot, amely során a VIII-XII. osztályos diákok "Mentornak" jelentkezhettek. Ők lesznek azok, akik mintegy a kicsik „nagytestvéreként", egész évben figyelemmel kísérhetik a kisdiákok iskolai beilleszkedését.

A legkisebbek - az előkészítő és első osztályos diákok - avatása kissé eltért az eddig megszokottaktól. A tanítók többnyire kézműves foglalkozásokkal és ügyességi játékkal várták a nagyokat és a kicsiket, de mindezt megelőzte a Mentorok és Pöttömök első találkozója.

A kicsik szemmel láthatóan hamar megbarátkoztak a tőlük idősebb diákokkal és közösen írták fel nevüket arra a virágra, amelyet mentoraiktól kaptak a találkozáskor. Ezután az iskola himnusza, a „Kék színű virág" című dal refrénjét tanították meg a kicsiknek úgy, hogy közben kék színű virágokat alkottak közösen színes papírból, cellux ragasztóból, szívószálból és egyéb kellékből.

A közös alkotást ügyességi játék követte, majd a diákok csomagolópapírból készítettek  egy nagy képet a kicsik és a nagyok tenyérlenyomatával. Mint megtudtuk, ez a kép kiállításra kerül majd.

Az egy órás foglalkozást Sárosi Melinda és Dobai Réka tanítónők irányították, de jelen volt Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője is, aki elmondta: a tanítók és tanárok az év során több közös programot is szerveznek majd a mentorok és a legkisebbek számára.

Egyébként összesen 46 mentor és ugyanennyi kisdiák volt jelen az első Pöttöm Parádén, mely igen jó hangulatban telt. A mentorok között egyetlen egy fiút - Kallós András X. F osztályos diákot - láthattuk, aki szerint fontos, hogy a kisdiákok mindennapjait figyelemmel kövessék a nagyobbak és beszélgessenek, játszanak velük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: