2010-08-23 16:55:22• hírek • Szatmár.ro

Pótérettségiznek a diákok

Júliusban 1176 szatmári fiatal iratkozott be a 2010/2011-es tanév pótérettségi vizsgasorozatára: hétfőn délelőtt pedig a román nyelv- és irodalom szóbeli kompetenciavizsgával vette kezdetét a megmérettetés.

A vizsgára hétfőn és kedden kerül sor, ezt követően pedig az anyanyelv és az idegen nyelv vizsgát rendezik meg - augusztus 24-25. között. A digitális kompetenciákat felmérõ vizsga pedig augusztus 26-27. között lesz.

Az első írásbeli vizsgát, román nyelv és irodalomból, augusztus 30-án rendezik meg, 31-én pedig anyanyelvből írnak a diákok. Szeptember elsején a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból - történelemből vagy matematikából - írnak a végzősök, szeptember harmadikán pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak. A pótérettségi eredményeit szeptember 5-én, legkésőbb délután négy óráig függesztik ki a vizsgaközpontokban, este nyolcig pedig óvást nyújthatnak be a jegyükkel elégedetlen vizsgázók. Az óvásokat szeptember 7-8. között bírálják el, a végső eredményeket pedig szeptember 9-ig teszik közzé

A vizsgákat a megyeszékhelyen két központban rendezik meg: Ion I.C. Bratianu Telekommunikációs és Szállításügyi Műszaki Líceumban és a Constantin Brancusi (Faipari) Iskolaközpontban. Nagykárolyban a Iuliu Maniu Technikai Kollégiumban vizsgázhatnak az érettségizők.

A Szatmár megyei érettségizők írásbeli dolgozatait a Johann Ettinger Német Líceumban javítják majd ki.


Nehéz vizsga vár a diákokra (a kép illusztráció)
Nehéz vizsga vár a diákokra (a kép illusztráció)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: