2015-11-06 12:00:10• hírek • Szatmar.ro

Posztliceumi osztályok gólyabálja

Csütörtökön, november 5-én került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a posztliceális osztályokba járó első éves diákok „beavatására".

Az idei tanévben két osztály indult: 28 diák az általános egészségügyi asszisztens szakképző osztályban Dr. Maier Arnold tanár úr és Vitéz Carmen szakápoló irányításával kezdte tanulmányait, illetve 21 diák iratkozott be a gyógyszerész asszisztensképző osztályba, osztályfőnökük Bozga Anda tanárnő, szakmai irányító Kiss Mária gyógyszerész.

A gólyabál előkészítése, megszervezése és lebonyolítása a másodévesek feladata. A Dari Helga, Vány Edina, Szabó Dorottya és Gergely László alkotta szervező csapat, illetve a két műsorvezető Szabó Izabella és Deme Dávid remek munkát végeztek: igazi, felhőtlenül vidám beavató estet terveztek az új kollégáknak.

Az első feladat a két osztály bemutatkozása volt. A gyógyszerész-segédek ezt kisfilmmel, az egészségügyi asszisztensi osztály hangulatos vidám bemutatkozó verssel oldotta meg.

Ezek után mindkét osztályból öt fős csapat játszott tovább a színpadon. Nem volt ugyan könnyű dolguk, de sikeresen oldották meg a feladatokat: szájról olvasva kellett kitalálniuk szavakat (valljuk be, nem is olyan egyszerű ez, ha az adott szó például a farmakológia), bekötött szemmel felismerni különböző ízeket (a közönség nem kis derültségére), de volt lufipukkasztás, táncpróba és szituációs játék is.

A feladatok könnyedek és szórakoztatóak voltak, Deme Dávid a műsorvezető szerepében igazi showman, aki a közönséget is bevonta a játékokba, a gólyák pedig kiválóan szórakoztak.

A négytagú zsűrinek, melynek tagjai Adámkó Réka és Luca Laura osztályfőnökök, Szabó Laura szakmai iránytó és Miklós Péter másodéves diák voltak, igazán nehéz feladat jutott eldönteni, ki az ügyesebb, a verseny végeredménye pedig eképpen döntetlen lett.

Az est további részében az iskola ebédlőjében zenével és tánccal folyatódott a bál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: