2014-10-13 14:35:54• hírek • Szatmár.ro

Portugáliában járt a Balcescu-Petőfi iskola küldöttsége

A szatmárnémeti Balcescu-Petőfi Általános Iskolában határokon átnyúló projekt zajlik.

Tíz ország - Portugália, Spanyolország, Olaszország, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Észtország, Törökország, Görögország - egy-egy iskoláját a Pillanatképek a múltból és jelenből téma köti össze. Az iskolák sorra találkozókat szerveznek, amelyeken a résztvevők bepillantást nyernek az adott iskola működésébe, valamint megismerkedhetnek a helyi nevezettességekkel és kultúrával.

Az idei évben a Portugáliai, Olhao városában működő Escola EB 2.3 iskola látta vendégül a projekt résztvevőit. A Balcescu-Petőfi Iskolát Laczka Katalin projektvezető, Fehér Laura kísérő tanár, valamint Majer-Kurpé Ervin és Viski Márk VIII. osztályos tanulók képviselték. A kilenc országból érkezett küldöttségek a találkozó első napján megismerték az iskolát, a tanárokat, a diákokat és részt vehettek az intézmény különböző tevékenységein.

Az elkövetkező napokban a házigazdák változatos programjai lenyűgözték a messziről érkezett tanárokat és diákokat. Faroban múzeumot látogattak, Tavirban a régi városrészt nézték meg, ahonnan egy közeli szigeten fekvő hangulatos halászfaluba hajóztak. Itt volt alkalmuk fürdeni az óceánban, majd a diákok egy homokszobrász-versenyen is részt vehettek.

A Comenius-projekt keretében Portugáliában járt a Balcescu-Petőfi iskola küldöttsége

Sétáltak Lagos utcáin, később a csapat megcsodálhatta Ponta de Piedade természeti csodáit és Sagresben Európa legdélnyugatibb pontján állhattak. A résztvevők élményekkel gazdagon tértek haza és kiváncsian várják a következő találkozót, amelynek a projektben résztvevő olaszországi iskola fog otthont adni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: