2010-08-02 22:52:29• hírek • Kocsis Zoltán

CFR: a kötelező és semmi több

Bár nem volt meggyőző, a bajnok legyőzte az újonc Branesti együttesét.

Az első fordulóbeli kiábrándító játékot és gól nélküli döntetlent hozó Craiova elleni találkozó után a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR a Branesti ellen sem bűvölte el a közönségét, de két esetleges gólnak köszönhetően legyőzte az abszolút újoncot.

A mindössze kilencezer lakosú Dambovita megyei Branesti csapata az első, amely falusi székhellyel rendelkező csapatként valaha beverekedte magát a román labdarúgó élvonal mezőnyébe, egyszersmind a legkisebb település, amely valaha első osztályú focicsapattal rendelkezett a román labdarúgás történelmében. Az 1968-ban alapított csapatról maximum ennyit lehetett elmondani, valamint azt, hogy bár a középpályán néha szépen adogattak, a „tudományuk" 25-30 méterrel a vasutasok kapuja előtt elfogyott, így nem meglepő, hogy az első komoly lövésükre több, mint egy órát kellett várni.

Ennél nagyobb meglepetés, hogy a címvédő CFR játékáról sem lehet sokkal több pozitívumot elmondani: Andrea Mandorlini taktikája, úgy tűnik, abban kimerül, hogy a csapata szervezetten védekezzen. Nyoma sincs türelmes támadásépítésnek, a gyorsan előre játszott labdák gyakran célt tévesztenek. Miközben a tavalyi gólkirályt, Budot az olasz nem is nevezte a találkozóra, úgy kedvence, a horvát Bjelanovic az eddigi meccseken annyi veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, mint egy banán egy jól kifejlett csimpánzra.

Ilyen körülmények közepette nem meglepő, hogy a kolozsvári mezőnyfölény ellenére Cernea kapusnak csak kétszer kellett igazán védenie a szünetig: előbb Muresan majd Culio távoli bombáinál. Ezen kívül Bjelanovic totojázott el egy nagy helyzetet, Culio fejese szállt a kapu fölé valamint Muresan lőtt keresztbe rögtön a találkozó elején.


A CFR ezúttal sem adott az esztétikára fotó: cfr1907.ro
A CFR ezúttal sem adott az esztétikára fotó: cfr1907.ro


A második félidőben sokáig ennyi sem történt, a Kolozsvár teljesen meddő mezőnyfölényt harcolt ki. Várta, hogy az ellenfél hibázzon, szokták ilyenkor mondani. És az ellenfél hibázott is: a 62. percben a vendégek védelme nem tudott felszabadítani, Muresan pedig a tizenhatos vonaláról, kapásból egy irtózatos erejű lövéssel mattolta Cernea kapust - ez volt a játékrész első kapura lövése! Két perccel később hasonló szituáció játszódott le, Dani 18 méteres lövésébe Culio ért bele szerencsésen, megduplázva csapata előnyét.

A folytatásban Ispir két távoli lökettel dolgoztatta meg Nuno Clarót, majd a másik kapu előtt Traoré bombázott fölé. Ezzel a CFR elmondhatja magáról, hogy két forduló után még nem kapott gólt - erre a bravúrra rajta kívül még a Rapid, az Urziceni és a Galac volt képes-, arra azonban továbbra sem adott választ, hogy Mandorlini a mágneses táblán felrajzolta a támadásvariációkat is, vagy mindent Deac és Culio improvizatív képességeire bíz. Na meg a szerencsére.
Kolozsvári CFR - Branesti 2-0
gólok: Muresan (62.), Culio (64.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: