2010-06-21 16:10:32• hírek • Szatmar.ro

Portugál atombomba elsöpörte Észak-Koreát

Egy kényelmes első félidő után a másodikban varázsoltak Ronaldóék.

Ellentétes előérzetekkel várhatta Portugália és Észak-Korea az egymás elleni találkozót a G csoport utolsó második fordulós meccsén. Az európaiak ugyanis szenvedtek Elefántcsontpart ellen az első etapban, míg az ázsiaiaknak sikerült elég komolyan megnehezíteni Brazília dolgát is.

A nyögvenyelős nyitány után nem meglepő, hogy Carlos Queiros változtatott csapata összeállításán, aminek következtében Liedson, Danny, Deco és Fereira helyett Almeida, Simao, Tiago és Miguel került be a kezdőbe.

Aktívan és főleg veszélyesen kezdtek az európaiak, Carvalho már a 7. percben megszerezhette volna a vezetést, de Ri kapus nagy hibája után csak a kapufát találta el. Ezt követően Észak-Korea mezőnyben majdhogynem egyenlő ellenfél tudott lenni, olyannyira, hogy Hong Dzsong Jo lövésénél Eduardo kapusnak nagyot kellett védenie. Az ázsiai védelem ezúttal is jól zárt, a portugálok egy ideig csak távoli lövésekkel tudtak veszélyeztetni. A 29. percben aztán Meireles futott fel középen, Tiago remekül tálalt eléje, és máris vezetett Portugália.

Ez a bekapott gól még nem törte össze Észak-Koreát, bár Meireles és Ronaldo helyzetei jelezték, homokszem került a védelmi gépezetbe. Ami aztán a szünet után romjaira hullott szét.

Az első percekben Tiago, Ronaldo, majd Almeida került helyzetbe. Ezekből azonban még nem lett gól, nem úgy az 53. percben, amikor egy sakk-matt helyzetben Simao passzolt az üres kapuba. Alig telt el három perc, amikor Coantrao tekert pontosan középre, ahol Almeida senkitől sem zavartatva fejelte az újabb gólt.

Ettől teljesen szétesett a koreai védelem, a Portugália kénye-kedve szerint került mögéje a széleken, a beadásokra pedig mindig csak európaiak érkeztek. A 60. percben Ronaldo passzára Tiago, a 68.-ban pedig Coentrao. Igaz, ez kimaradt, akárcsak néhány perccel később Ronaldo ziccere. A 72. minutumban Ri rúgott félig luftot, a labdára Liedson csapott le, aki belőtte az ötödiket is. Ezzel azonban még nem volt vége, mivel a 87. percben Ronaldo is betalált (egy év, négy hónap után volt eredményes a válogatottban), egy perccel később pedig Tiago fejjel szignózta a 7-0-ás végeredményt.

Portugália ezzel sokat segített gólkülönbségén és közel került a továbbjutáshoz, míg szegény Dél-Korea félő, hogy Elefántcsontpart ellen is komoly pofonba szalad majd bele. Reméljük, ennek nem lesz semmilyen szomorú következménye a hazaérkezés után!

Portugália - Észak-Korea 7-0
gól:
Meireles (29.), Simao (53.), Tiago (60., 89.), Liedson (81.), Ronaldo (87.)
Portugália: Eduardo - Miguel, Alves, Carvalho, Coentrao - Meireles (Veloso, 70.), Mendes, Tiago, Ronaldo, Sabrosa (Duda, 74.) - Almeida (Liedson, 78.)
Koreai NDK: Ri Mjong Guk - Ri Kvang Cson, Csa Dzong Hjok (Nam Szong Csol, 75.), Pak Csol Dzsin, Ri Jun Il - Ji Jun Nam, Mun In Guk (Kim Jong Dzun, 58.), An Jong Hak, Pak Nam Csol (Kim Kum Il, 58.), Hong Jong Jo - Dzong Te sze

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: