2010-09-01 11:59:10• hírek • Szatmar.ro

Portóból és Nápolyból erősít a CFR

Tomas Costa, az új igazolás
Tomas Costa, az új igazolás

A vasutasok az utolsó pillanatban rendkívül aktívak voltak a piacon.

Aktivizálta magát a Kolozsvári CFR az átigazolási időszak utolsó óráiban: két labdarúgót igazolt, egyet pedig eladott a kétszeres román bajnok egyesület kedd este. Miután néhány nappal ezelőtt három millió euróért eladta Ciprian Deacot a Schalkénak, volt is kerete, amit elkölthetett.

Ennek következtében a klubot három éve szolgáló Daniel Ricardo da Silva Soares, azaz Dani a Szamos-partiak bordó-fehér mezét a görög Iraklisz Szaloniki kék-fehér trikójára cserélte. A rendkívül elegáns védekező középpályás 2007-ban a portugál Pacos de Ferreira csapatától érkezett, most pedig ingyen igazolt a görög együtteshez, ahol két éves szerződést kötött. A 28 esztendős Dani a román bajnokságban 83 meccsen három, az európai kupákban 11 meccsen egy gólt szerzett a CFR színeiben. Az Irakliszban együtt szerepelhet majd korábbi csapattársával, Bogdan Marával és ott játszik a kolozsváriak által a nyáron csábított Victoras Iacob is.

Néhány órával az átigazolási időszak előtt a kolozsváriak végleg leigazolták az olasz Roberto de Zerbit. A 31 esztendős középpályás tavasszal a Napoli kölcsönjátékosaként már Kolozsváron szerepelt, akkor azonban sérülése miatt csak négy meccsel léphetett pályára. Andrea Mandorlini azonban ragaszkodott a futballista szerződtetéséhez, aki felbontotta a szerződését a dél-olasz csapattal, így ingyen érkezett. De Zerbi a Milan nevelése, pályafutása során játszott a Monza, a Como, a Padova, az Avellino, a Lecco, a Foggia, az Arezzo, a Catania és a Brescia színeiben, a Napoli négy évvel ezelőtt igazolta, de leginkább más csapatokban szerepelt kölcsönben. A CFR-hez két évre kötelezte el magát, ahol évi 300.000 eurót keres.


Roberto de Zerbi visszatért a CFR-hez
Roberto de Zerbi visszatért a CFR-hez


A kolozsváriak legnagyobb meglepetése a szurkolók számára az argentin Tomás Costa (fotók) megszerzése. A 25 éves jobb oldali középpályást a Porto adta kölcsön egy évre. A Rosario Centralban nevelkedett futballista 2008-ban 3,2 millió euróért került a Portóhoz, ahol két év alatt 40 bajnokin és 12 BL-meccsen lépett pályára.

Az átigazolási időszak Nyugat-Európában augusztus 31-én, 24 órakor ért véget, október elsején kell eljuttatni az UEFA-hoz az európai kupa meccseire benevezett játékosok nevét tartalmazó listát. Romániában ugyanakkor szeptember 7-ig még lehet új játékosokat igazolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: