2010-04-22 08:25:00• hírek • Szatmár.ro

Román József, kutyakiképző

Szakértőinket bemutató cikksorozatunkkal rovatunk tanácsadóit, szakembereit próbáljuk meg közelebbről bemutatni olvasóinknak. Most kutyakiképző és állatterápiával foglalkozó szakértőnket mutatjuk be közelebbről olvasóinknak.

Román József Szatmárnémetiben született 1976. augusztus 8-án. Tanulmányait a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban végezte, ezt követően pedig állatorvosnak tanult Temesváron. Tanulmányait három év után megszakította, mivel 1986-tól a kutyaetológia és a kutyakiképzés mély és átható tanulmányozásába kezdett.

Szakértőnk az első hivatalos kutyakiképző-tanfolyamon még kissrác korában vett részt, egy hobbi sportszervezett által megrendezett kiképzésen a „Kölcsey" udvarán. Az állatokkal való foglalkozás végigkísérte életét, mivel édesapja galambokkal foglalkozott, ő pedig már tizenkét éves korától csak a kutyákra koncentrált. Már tizennégy évesen azon elmélkedett, hogy a későbbiekben is állatokkal kell foglalkozzon, hiszen ezt szereti és ehhez ért igazán, de akkoriban még nem gondolta volna komolyan, hogy ebből fog élni, hogy ez lesz a hivatása. Szakértőnk 1986 óta teljes gőzzel ment tovább ezen a pályán, és az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett. 1993-tól még komolyabbra fordultak a dolgok, mivel a Dog for Life civil szervezet akkoriban alakult, és több munkára, erőbefektetésre volt szükség. A sikerek és tapasztalatok eredménye az, hogy a Dog for Life ma már nem csak civil szervezetként, hanem cégként is kiválóan működik.

József elmondta, hogy a kutyakiképzést és az állatgondozást egyfajta életstílusként űzi, mert úgy érzi, hogy ez sokkal több, mint egy szakma. „Kitölti az életemet, de egyúttal időt is enged arra, hogy a legfontosabb dolgokkal foglalkozzam, a családdal és a hittel." - nyilatkozta szakértőnk. A Dog for Life első nagy áttörése akkor történt, amikor József részt vett egy országos kutyakiképző vizsgán, amelyen I. helyezett ért el. Óriási sikerélmény volt ez számára,  ezután többet és gyorsabban fejlődött. Jelenleg további versenyekre viszont nem készül, mivel úgy érzi, hogy hivatás tekintetében nem kell versenyezzen. Szakértőnk egyetlen egy távoli célja, hogy a kutyakiképzést intézményesítse, azaz értékeket vigyen a közösség javára.

A szakértői rovat ötlete mindenféleképpen pozitív, hiszen olvasóink érdemi információkat kaphatnak, és ezáltal segítségükre vagyunk számos területen - véleményezte szakértőnk.


Román József lassan húsz éve foglalkozik kutyakiképzéssel
Román József lassan húsz éve foglalkozik kutyakiképzéssel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: