2010-04-23 15:19:08• hírek • Szatmár.ro

Portik Renáta, kertépítés szakértő

Cikksorozatunkban a két hete útnak indított szakértői rovatunk tanácsadóit és szakértőit próbáljuk közelebbről bemutatni olvasóinknak.

Portik Renáta 1974. október 5-én született Szatmárnémetiben. 1993-ban végezte tanulmányait a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, ezt követően pedig Kolozsváron végezte el az Agrártudományi és Állatorvosi egyetem kertészeti karát. Renáta elmesélte, hogy nem a kertészkedés volt gyerekkori álma, de már szakmája előtt is szívesen foglalkozott növényekkel. Álma az volt, hogy tanár legyen, ezért beiratkozott a kolozsvári egyetem magyar-néprajz szakára, de nem sikerült megvalósítania ezt az álmot.

Szakértőnk kertészkedéssel, kertépítéssel hivatalosan 2000 őszétől foglalkozik, de már azelőtt is érdeklődött a szakma iránt, hiszen kevés azon emberek, hölgyek száma, aki így vagy úgy ne foglalkoznának növényekkel. Amit a szakmában legjobban szeret, az nem más, mint amikor látja az átadott munka utáni elégedettséget a kliens arcán.

Ami a szakmában nehéznek találl, az az elhelyezkedés volt. A 2000-es évet követően kevés kertészeti cég gondolkozott úgy, hogy mérnökre volna szükség. Az akkori Florisal egyeduralma szerencsére már mára részben megdőlt, a város zöld övezeteit 2005-ben csomagokra osztották szét, így a magáncégeknek is esélyük volt a fejlődésre, és új színfoltokat vinni a város közterületeibe - emlékszik vissza az első évekre szakértőnk. Renáta terve a jövőre nézve csak az, hogy megmaradjon a piacon és dolgozzon tovább a szakmában, valamint az, hogy minél újabb dolgokat és trendi zöldövezeteket adjon át a szatmáriaknak.

Kertépítés szakértőnk rovatunk segítségével ösztökélni szeretne minél több embert arra, hogy igényesebbek legyenek környezetükkel, takarítsák el a szemetet, ültessenek több virágot, ápolják növényeiket. Nagyon sok szatmári jár külföldön, és hazatérve többek között lelkesen mesélik azt is, hogy milyen zöldövezeteket, parkokat láttak. Így ez az ösztökélés nem reménytelen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: