2013-04-19 15:49:02• hírek • MTI

Porszívógyűjtési betegsége van egy kilencéves fiúnak

A gyerek mindazonáltal igen válogatós, nagyon nem mindegy neki a porszívó típusa, csakis a Henryket szereti. Azoknak viszont képtelen ellenállni, már 17 van neki.

Betegsége neve Williams-szindróma, amely genetikai eredetű rendellenesség. Nem csupán gyűjtési, birtoklási mániában nyilvánul meg, hanem abban is, hogy elszenvedői rendkívül barátkozók, feltétlenül megbíznak minden emberben és kiváló a zenei érzékük. A betegség tízezer ember közül egyet érint, férfiak és nők körében egyformán fordul elő - jegyezte meg a The Daily Mail című brit lap.

Visszatérve a porszívókat gyűjtő gyermekre, a gyűjtésen túl porszívózási kényszere is van: állandóan ajánlkozik szüleinek, hogy kitakarítja a házat, amiben viszont kevés a köszönet. Amennyire rajong a porszívókért, olyan rosszul porszívózik. Szülei szerint általában egyhelyben ácsorogva szívatja a gépeket.

A fiú kedvenc szórakozása porszívóboltok látogatása. Szülei azzal jutalmazzák, ha jól viselkedik, hogy elviszik egy boltba, ahol negyedórát hagyják játszani a készülékekkel.

A fiú rendkívülésige okán szerepelt a minap a Channel 4 brit tévécsatornán: egy szálloda takarítója tanítgatta porszívózni.
A hotel személyzete pár nap múlva a fiú segítségét kérte. Úgy találta, hogy ő lehet a legjobb tesztelő annak eldöntéséhez, hogy milyen típusú porszívót vásároljon. Henryt vett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: