2009-12-12 13:18:13• hírek • MTI

Online pornó

Eddig közel 3500 gyanúsított akadt fenn a rendőrség hálójában Kínában az országos online pornó elleni kampányban - adta hírül a kínai sajtó szombaton.

Az internetes pornó és szex elleni kíméletlen hatósági fellépés eredményeként 3470 embert fogtak el - tájékoztatott a közbiztonsági minisztérium. Összesen több mint 1,25 millió interneten hozzáférhetővé tett szexuális jellegű tartalmat és közel hétezer pornó oldalt töröltek a rendszerből az idén. A rendőrség több mint 3500 erotikusnak ítélt tartalomközlés esetében járt el.
A hatóságok ugyancsak lecsaptak néhány kiterjedt hálózatot fenntartó külföldi pornó oldallal együttműködő társaságra, közülük a kínai szárazföldön több mint ötszáz embert vettek őrizetbe.
Az interneten és a WAP oldalakon terjedő pornó elleni harc jegyében a közelmúltban újabb - jövő májusig tartó - kampány indításáról döntöttek Kínában. A mobiltelefonról elérhető pornó WAP-oldalakat gyakran nehezen követhető láncolatban külföldi források alkalmazásával jelenítik meg, ami nehezíti a hatóságok munkáját - közölte még korábban a tárca illetékese. Az illegális internetes tartalmakra vonatkozó információkat fogadó központ pedig arról számolt be, hogy a WAP-on terjedő pornóval kapcsolatos bejelentések száma egyre növekszik.
A kínai kormány deklarált célja az online pornó terjedésének megakadályozásával a társadalmi környezet megtisztítása és a kiskorúak mentális védelme - írja a Hszinhua hírügynökség.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: