2019-02-05 13:25:47• hírek • Szatmár.ro

Porig égett a házuk: segítsünk együtt a hétgyermekes résztelki családnak!

A Kajtár családnak igazán szomorúan indult a február. Leégett a házuk, odalett mindenük. Annyi szerencséjük volt, hogy ép bőrrel úszták meg a tűzesetet.

A hétgyermekes házaspárnak félre tett pénze nem volt. Annyi ingósággal maradtak, melyet akkor vettek magukhoz, mikor lángba borult az otthonuk. A legkisebb apróságok 2 és 5 évesek, a legnagyobb 16 évet töltött. Se ruhájuk, se fedél a fejük felett.

 

 

Látván a katasztrófáról szóló híreket, a Szatmár Megyei Kórház volt igazgatónője, Marcela Papici jótékonysági mozgalmat indított, gyűjtést szervezett a család számára. Az összegből ruházatot, lábbelit, a megélhetéshez szükséges alapvető hozzávalókat szereznének be a pórul jártak számára, a nagy terv azonban egy lakóingatlan lenne.

 

Kajtárék mindenüket elvesztették – szó szerint, és saját hibájukon kívül. A ház elektromos zárlat miatt égett le, ők kilencen pedig végignézték, amint egy élet munkája lassanként hamuvá lesz.

 

 

Marcela Papici felhívást tett közzé. Ezek szerint eddig 4500 lej gyűlt össze a helyi lakosság és a szatmárnémeti Szent Miklós plébánia híveinek köszönhetően. A család számára a Transilvania Banknál egy számlát is nyitottak, erre várják a felajánlásokat, melyeket lej, euró, font és amerikai dollár devizanemben is átutalhatnak:

 

Banca Transilvania

Címzett: Papici Marcela – Preot Libotean Florin

  • Lej: RO24BTRLRONCRT0146227501
  • Euró: RO71BTRLEURCRT0146227501
  • Font: RO29BTRLGBPCRT0146227501
  • Dollár: RO75BTRLUSDCRT0146227501

 

Hiába a halom ruha- és cipőadomány, ha nincs tető a fejük felett! A pénzadomány mellett természetesen továbbra is támogathatják őket ruhaneművel, lábbelivel, ágyneművel, tisztálkodási szerekkel, iskolai- és óodai felszereléssel, valamint tartós élelmiszerrel egyaránt. Amennyiben csomagot szeretne átadni, kérjük jelezze a részteleki ortodox parókián. Az elérhetőségeket erre a hivatkozásra kattintva találja.

 

 

A család jelenleg a volt résztelki gyógyszertár épületében lakik, a település vezetősége jobb híján ezt bocsátotta időszakosan a rendelkezésükre, mint sürgősségi megoldás. A lakosság sem maradt tétlen, fekvőhelyekkel, ruhákkal, cipőkkel, bútorelemekkel segítették a Kajtár házaspárt és hét csemetéjüket. Egy kis kályhát is kaptak, valamint tartósélelmiszereket. Jelenleg szűkösen, de megélnek, ez a helyzet azonban hosszú távon tarthatatlan.

 

A családnak minden segítség jól jön, főként a pénzbeli felajánlás. Remélhetőleg összejön egy lakóingatlanra való összeg, és nem szoronganak már sokáig egy szobában, hanem újra otthonra talál a szerencsétlenül járt hétgyermekes pár.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: