2012-04-10 14:39:17• hírek • Szatmar.ro

Popé az esély, hogy megküzdjön Londonért

Jó hírt kapott a Szatmárnémeti Sportklub és Pop Adrian: a Román Vívószövetség döntése alapján ő indulhat jövő hétvégén a pozsonyi olimpiai kvalifikációs tornán, amely az utolsó esélyt jelenti a mezőny számára a nyári olimpiára való kijutásra.

A bukaresti szakszövetség, amint arról korábban már beszámoltunk, sokáig habozott, hogy Popot vagy a szintén szatmári, de Marosvásárhelyen és Debrecenben vívó Nyisztor Sándort delegálja a viadalra. Noha utóbbi két ponttal megelőzi Popot a világranglistán, pontjainak egy részét alacsonyabb szintű versenyeken szerezte. Ezzel szemben például Pop második helyen végzett az egyik legnagyobb presztízsű európai tornán, a berlini Fehér medve Kupán.

„Mi eddig is úgy készültünk, hogy bármikor értesíthetnek az indulásról. A továbbiakban is intenzíven dolgozunk, és jövő pénteken utazunk", reagált a döntésre Csiszár Ferenc edző.

A mester hozzátette ugyanakkor, hogy Pop nem a legideálisabb körülmények közepette készülhet a megmérettetésre, mivel a vívócsarnokban nincs se fűtés, se meleg víz. Ennek oka, hogy a kazánházat működtető cég megszüntette a gázszolgáltatást, mondván, a kazánnak, melyet húsz éve szereltek be és öt éve újították fel, nincs tervrajza.

„Felvetődik a kérdés, hogy miként működhetett eddig, és egyáltalán hogyan szerelhették fel ennek hiányában. Kint sincs azért még meleg, így a vívóteremben is bizony nagyon hideg van, az edzésekre járó gyerekek kiizzadnak, így mindig fennáll a meghűlés veszélye" értetlenkedett és panaszkodott a mester.

A nyári londoni ötkarikás játékokon férfi párbajtőrben 30 vívó lép pástra, ott lesz a világranglista első 12 helyezettje (nemzetenként maximum 2 fő), továbbá 8 versenyző, zónánként 2-2. A fennmaradó 10 helyből Európának 4, Ázsiának 3, Amerikának 2, Afrikának pedig 1 hely jut.

A szlovák fővárosban az öreg kontinensnek leosztott négy helyért küzd majd meg a mintegy 22-26 vívó, a pontos létszám még nem ismert, de mindenesetre - amint azt Csiszár Ferenc edző elmondta - a mezőnyből 10-12 párbajtőröző is esélyes lesz az egyik olimpiát jelentő hely megszerzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: