2010-07-20 09:28:52• hírek • Szatmar.ro

Pop a 16-ba vívta magát

A szatmári vívó a nyolcaddöntőig jutott a lipcsei Európa-bajnokságon.

A hétfői nap folyamán a román férfi párbajtőr-válogatott is bemutatkozott a németországi Lipcsében zajló Európa-bajnokságon. Az erdélyi különítménnyel megerősített csapat tagjai közül a szatmárnémeti Pop Adrian jutott a legtovább, a Sportklub versenyzőjét a nyolcaddöntőben állította meg a jóval rutinosabb francia Lucenay.

A szintén szatmári Csiszár Ferenc által edzett válogatott tagjai közül a szatmári születésű, a Nagyváradon vívó Árkosi Bertalan és a konstancai Cosmin Kortyanu is abszolválta a csoportküzdelmet, utóbbit a magyar Somfai Péter, előbbit a cseh Richard Pokorny állította meg a legjobb 64 között, míg a szintén sportklubos Szilágyi Adrian már a csoportjában elvérzett.

Pop eközben két izgalmas találkozón legyőzte előbb a belga Evert Bleust (5-4), majd az izraeli Levit Baront (8-7), a nyolcaddöntőben azonban már nem bírt a nagyobb rutinnal (ő 25, ellenfele 32 éves) és nagyobb tudással (a román fiú a világranglista 182. helyét foglalja el, ellenfele pedig a 47.-et) rendelkező francia Jean-Michel Lucernay-val, aki 15-11 arányban nyerni tudott.


Pop és Csiszár Szatmáron is együtt dolgoznak
Pop és Csiszár Szatmáron is együtt dolgoznak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: