2010-11-10 15:55:33• hírek • Szatmar.ro

Pop Adrian az első százban

Kedd este hazaérkezett a Párizsban megrendezett vívó világbajnokságról a Szatmárnémeti Sportklub két képviselője, Csiszár Ferenc edző és Pop Adrian párbajtőröző.

A szatmári tréner a román férfi párbajtőr-válogatott szakvezetőjeként az elutazás előtt azt nyilatkozta, hogy a minimális cél az, hogy tanítványai közül minél többen bejussanak a 64-es főtáblára. Ez végül kettejüknek is sikerült: Pop a 47. helyen végzett, míg a szintén szatmári, de évek óta Nagyváradon vívó Árkosi Bertalan a 60. pozícióban zárta a tornát.

Pop, aki jövőre az olimpiai kvalifikációt veszi célba, a Párizsban nyújtott teljesítményének köszönhetően a világranglistán bejutott a legjobb százba: pontosan a 100. helyet foglalja el.

„Nem rossz eredmény ez figyelembe véve a népes mezőnyt (kétszázan indultak, szerk.), és azt, hogy milyen meglepetések voltak. Egy-két tusnyi különbség sok mindenről döntött, például a végső győztes észt vívó a nyolc között csak egy tussal nyert és jutott az elődöntőbe. Adinak ebben az évben csak ez volt a negyedik komoly külföldi versenye, korábban a párizsi és a heidenheimi Világkupán vett részt valamint az Európa-bajnokságon. A mostani, 64-be kerülése egyenértékű azzal, mintha egy Világkupán a legjobb tizenhatba jutott volna be. Most a világranglistán kapott hat pontot is, és ezzel bekerült a legjobb száz párbajtőröző közé, éppen a századik. Jövőre kezdődik az olimpiai kvalifikációs versenyek sorozata is, a szövetség és a klub támogatásával több viadalra megyünk majd el, és amíg van reális lehetőség megszerezni az olimpiai kvótát, kihasználjuk a lehetőségeket", értékelt Csiszár, egyben a jövőbe tekintve.

A mester mellesleg nem volt teljesen elégedett a szervezéssel: kifogásolta, hogy az edzőknek és a vezetőknek csak egy szűk hely jutott a pást végén a Champs Elysées-n található Grand Palais-ban. Emellett, hiába volt például buszbérletük, metróval kellett megtenniük az utat a szállás és a versenyhelyszín között.

Pop számára nem áll túl sok idő a rendelkezésére a pihenésre, hisz a hétvégén a Szatmárnémetiben megrendezendő egyetemi országos bajnokságon lép pástra. Érdemes még megemlíteni, hogy jövő héten szintén a Szamos-menti város ad otthont az kadett országos bajnokság bajnokságnak is.


A Grand Palais adott otthont a vívó vb.-nek
A Grand Palais adott otthont a vívó vb.-nek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: