2013-01-17 16:08:53• hírek • Szatmár.ro

Pontszerző matekverseny

fotó: Archiv
fotó: Archiv

A folyamatos erőkifejtést igénylő önálló munka igényes gondolkodásra ösztönöz, és fejleszti a kitartást, a küzdeni tudást, az akaraterőt. A matematika egyike azon tudományoknak, amelyben az átlag feletti teljesítményre való adottság viszonylag korán jelentkezik. Fontos, hogy ezt minél több gyerek és környezete minél hamarabb felismerje, és az adottság képességgé fejlődését ösztönözze.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum a 2012-2013-as tanévben negyedik alkalommal rendezi meg a Pontszerző Matematikaverseny megyei döntőjét III. és IV. osztályos tanulóknak.

A verseny megyei szakaszán azok a diákok vesznek részt - kísérőtanáraikkal együtt - akik az első négy forduló feladatait sikeresen megoldották és 100 pont fölött teljesítettek.

A megyei döntőt 2012. február 2-án, szombaton 9 órai kezdettel a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban szervezzük meg.

Az eredményt a záró dolgozat alapján hirdetik ki.

Az V. országos döntőre 2012 március 22-24. között kerül sor Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Líceumban, melyen a legtöbb pontszámot elérő harmadikos és negyedikes diákok, valamint kísérőik vehetnek részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: