2013-03-29 10:58:50• hírek • MTI/Reuters

Pontrekordra hajt a Manchester United

A története 20. bajnoki címére törő, toronymagasan listavezető Manchester United a kiesés ellen küzdő Sunderland otthonában lép pályára az angol labdarúgó Premier League hétvégi, 31. fordulójában.

Miután a Vörös Ördögök kiestek a Bajnokok Ligájából, mostantól teljesen a hazai küzdelmekre összpontosíthatnak, és Sir Alex Ferguson vezetőedző azt tűzte ki célul, hogy a csapat javítsa meg a PL pontrekordját. Az MU jelenleg 74 ponttal áll az élen, s hátralévő kilenc meccsén 22 pontot kell szereznie ahhoz, hogy megdöntse a José Mourinho által irányított 2004/05-ös Chelsea 95-ös csúcsát. A Manchester United saját rekordja egyébként 92.

"Ha elérjük a 96 pontot, nagyon boldog leszek" - mondta Ferguson, aki hétfőn, az FA Kupa-negyeddöntő újrajátszásán éppen a Chelsea ellen vezényli majd játékosait. A szakember hozzátette: maga sem gondolta, hogy ilyen könnyű idényük lesz, arra számított, hogy a címvédő Manchester City, a Chelsea és az Arsenal nagyobb küzdelemre kényszeríti a csapatát.
A második helyen álló Citynek kisebbfajta csodára lenne szüksége ahhoz, hogy beérje városi riválisát a tabellán. Roberto Mancini tanítványai a hétvégi fordulóban a Sunderlandhez hasonlóan alsóházi Newcastle Unitedet fogadják, majd a jövő héten az Old Traffordra látogatnak.

Bár a bajnoki cím sorsa eldőlni látszik, a BL-indulásra jogosító helyekért óriási csata zajlik. A harmadik Chelsea a Southampton, a negyedik Tottenham pedig a Swansea City vendége lesz szombaton, míg az ötödik Arsenal az utolsó előtti Readinget fogadja. A Tottenham egy meccsel kevesebbet játszott két londoni riválisánál. A sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion idegenben szerepel, a West Ham United pályáján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: