2008-10-30 16:46:42• hírek • Szatmar.ro

Pontot szerzett a világ legrosszabb csapata

Kelet-Timor válogatottja hat éves fennállása után először nem szenvedett vereséget.

Óriási bravúrt hajtott végre a kelet-timori labdarúgó-válogatott, amely a Kambodzsa ellen elért 2-2-es döntetlennel megszerezte fennállása első pontját.

A FIFA világranglistájának az utolsó helyét elfoglaló Kelet-Timor fennállása hat éve alatt az összes mérkőzését elveszítette. A Diliben rendezett találkozó után Pedro Almeida, a civilben motorszerelő szövetségi kapitány elmondta, hogy nagyon büszke a játékosaira és az elért döntetlenre.

Kelet-Timor válogatottját természetesen lelkes amatőrök alkotják, akik semmilyen költségtérítésben nem részesülnek a szövetség részéről. A válogatott munkáját nehezíti továbbá, hogy az országban nincsen megfelelő minőségű pálya, a szövetségnek semmilyen bevétele sincsen, ráadásul nagyon nehéz barátságos mérkőzésre ellenfeleket találni.

A csapatban két profi játékos található: a csapatkapitány Alfredo Esteves (fotó) az ausztrál Wollongongban, a középpályás Reinaldo Moreira pedig a Nagyszalontai Libertyben szerepel.

Annak ellenére, hogy az Indonéziától néhány évvel ezelőtt elszakadt országban a FIFA támogatásával nemsokára egy új pályát adnak majd át, Esteves nem számít győzelmi dömpingre a közeljövőben: „Nem hiszem, hogy a következő egy-két évben képesek leszünk a győzelemre, de az biztos, hogy mi mindent megteszünk ennek érdekében", nyilatkozta a 32 éves védő.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: