2008-10-17 14:44:37• hírek • Szatmar.ro

Pontot kaphat a Q2 győztese

A Forma 1-es csapatok szövetségének megbeszélésén a sportág jövőjéről tárgyaltak.

A Kínai Nagydíj előtti héten a száguldó cirkusz csapatai több megbeszélést is tartottak, amelyeken a sportág jövőjével kapcsolatos kérdések illetve esetleges szabályváltozásokkal kapcsolatos ötletek merültek fel.

Az egyik ilyen javaslat szerint plusz ponttal kéne jutalmazni a Q", azaz az időmérő második szakaszának a győztesét. Az ötlet nem teljesen forradalmi, a GP2-ben ugyanis az első rajthelyért egy pont jár. Ráadásul a Forma 1 történelmében is volt már hasonlóra példa: 1950-59 között ugyanis a leggyorsabb kör gazdája egy bónuszpontban részesült.

Emellett felmerült még néhány, a költségek csökkentését célzó javaslat is. Többek között javasolják, hogy az évi 30 ezer kilométeres teszttávot 20 ezerre, a versenyek hosszát 300 kilométerről 200-ra, az időlimitjét 180 percről 90-re kellene csökkenteni. Nem fogadtál el viszont a tankolás betiltását célzó javaslatot.

Az ezen fórumon születető javaslatok a csapatfőnökök bizottsága elé kerül majd, és amennyiben ott is megkapja az „átmenőt", akkor a Nemzetközi Automobil Szövetség dönthet az életbeléptetésükről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: