2010-03-09 16:36:02• hírek • Kótai Levente

Ponta védi Geoana szenátusi székét

Az új pártelnök csak házon belül támadja a régit, nem szenved csorbát a PSD pártfegyelme.

Victor Ponta és Mircea Geoana alig egy hónapja gigászi harcot vívott a PSD elnöki tisztségéért. Akkor kibékíthetetlen ellentétek feszültek egymásnak. Úgy tűnhetett, hogy az elnökválasztáson kudarcot vallott pártvezért klientúrájával együtt leveszik a polcról, legalábbis a párt környékén egyre gyakoribb kilépések erre engedtek következtetni.

Victor Ponta jelenlegi pártelnök ezzel szemben derekasan kiált jogelődje mellet hétfői nyilatkozatában annak kapcsán, hogy a kormányon lévő koalíciós partnerek szemet vetettek Geoana szenátuson belül betöltött elnöki székére. Talán arra gondoltak, hogy a PSD felett kontrollt vesztett Geoana nem lesz elég erős hozzá, hogy megvédje politikai pozícióját.

Crin Antonescu a PNL elnöke sejteni véli, hogy Basescu személyes bosszúhadjáratáról van szó. Az államfő ugyan törvénytelen módon jár el a leváltás ügyében, mégis sikerre viheti elképzelését, hiszen a parlament többségi támogatását élvezi. Antonescu állítja, hogy a kedvezőtlen esélyek mellet is, ő és pártja ki fognak állni Geoana mellet, ahogy azt az elnökválasztás második fordulójában is tették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: