2014-03-10 18:11:09• hírek • Kocsis Zoltán

Az EP-választással egy időben tartana parlamenti választásokat Ponta

Victor Ponta kormányfő hétfői bejelentése következtében könnyen elképzelhető, hogy május 25-én nem csak az európai parlamenti választások miatt járulhatunk az urnák elé. A miniszterelnök azt szeretné, hogy parlamenti és helyhatósági választásokat is akkor rendezzék - természetesen ott, ahol esedékes.

Noha ez a döntés még cseppet sem törvényi értékű, érdemes megemlíteni, hogy Szatmár megye - legalábbis annak egy része - is érintett a döntésben: amióta Ovidiu Silaghi a román parlamentet az európaira cserélte, a 2-es számú képviselői körzetnek járó szék betöltetlen a román törvényhozásban.

A 2012 decemberi választásokon az azóta jobblétre szenderült USL pártszövetség színeiben Silaghi szerezte meg a szavazatok 49,24%-át, megelőzve az RMDSZ jelöltjét, Szász Piroskát (23,44%).

Az EP-választás és a kormányatalakítás mellett a parlamenti választások teljes mértékben háttérbe szorultak, egyelőre egyetlen párt sem jelölte meg esetleges jelöltjét - így az RMDSZ sem.

„Erről egyelőre nem szeretnék beszélni, csak ha hivatalos lesz a döntés", zárkózott el mindenféle találgatástól Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: