2013-09-15 19:40:41• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét tüntettek a verespataki bányanyitás ellen

Ismét tüntettek a kormány verespataki bányanyitási tervei ellen Szatmárnémetiben: egymást követő harmadik vasárnap vonultak utcára azok, akik a bányaprojekt megszüntetését követelik.

A tüntetés epicentruma ezúttal is a megyeszékhely új központja volt. A protestálók a Coposu sétány Szabadság-tér felőli végén találkoztak, majd megindultak a Közigazgatási Palota felé. Az Október 25 téren kör alakba formálódott a közel 50-60 ember és több, a verespataki projekt illetve a ciántechnológia elleni szlogent skandált. A repertoár egyre szélesebb, az egyik szlogent például a helyszínen komponálták a kreatívabb résztvevők.

A tüntetők között felbukkant az Olimpia labdarúgócsapatának néhány törzsszurkolója. Ők mind a szlogenek kitalálásában, mind azok éneklésében vezető szerepet játszottak.

A tüntetők között megtalálhattuk Márk-Nagy Jánost, az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmári vezetőjét is. „Magánszemélyként és az EKE képviselőjeként is jöttem. Azért vagyok itt, hogy hangot adjak nemtetszésemnek a verespataki beruházással szemben. Mindenkinek meg kell értenie, mi nem a beruházó cég, hanem annak módszerei és technológiája ellen tiltakozunk. Mindaz, amit Verespatakon terveznek, összeegyeztethetetlen a fenntartható fejlődés alapelveivel. Ez egy olyan beruházás, amely százszázalékosan tönkretenné a verespataki kulturális, történelmi és természeti örökségünket. Másrészt viszont a ciántechnológia óriási kockázatot jelent nem csak az illető, de a távolabbi élővilág számára", jelentette ki Márk-Nagy János.

A tüntetők a bányanyitás elleni szlogeneket énekelve az Október 25 térről a Coposu sétány végéig masíroztak, majd visszafordulva ismét a Közigazgatási Palota felé vették az irányt.

Akárcsak az előző két alkalommal, ezúttal sem jelent meg egyetlen vezető szatmári politikus sem.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: