2014-06-17 14:06:21• hírek • Kocsis Zoltán

Ponta helyett Coicát választotta Simona Pop

Szatmárnémeti lakosainak nevében Dorel Coica polgármester köszöntötte és gratulált Simona Pop-Deacnak, a Sportklub korábbi párbajtőrözőjének, aki a román válogatott színeiben az elmúlt hétvégén felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett Strasbourgban.

Az Ana Maria Branza, Simona Gherman, Maria Udrea, Simona Pop-Deac alkotta román válogatott Oroszországot győzte le a döntőben 38-34-re. Miközben a válogatott három másik tagja Bukarestbe repült és szerdán Victor Ponta miniszterelnök is személyesen gratulál majd nekik, addig Simona inkább úgy döntött: néhány napra hazatér Szatmárnémetibe.

„Az Európa-bajnokságot is szatmáriként nyertem meg. Természetesen nagyon boldogok voltunk a döntő után és ezt csak tetézte, hogy Szatmárt képviselhettem. Igaz ez akkor is, ha már nem itthon vívok", mondta a rendkívül szimpatikus újdonsült Európa-bajnok.

Pop-Deac Szatmárnémetiben kezdett el vívni Csiszár Ferenc tanítványaként. Négy éve hagyta el a Szatmárnémeti Sportklubot, azóta a Steauát erősíti. Ennek ellenére továbbra sem szakadt el a szatmári sporttól, amelynek sorsát szívén viseli. „Nagyon fontos lenne, hogy tehetségeinket meg tudjuk tartani Szatmárnémetiben, ne legyenek kénytelenek máshová igazolni", tapintott rá a tőkehiányos szatmári sport egyik legfőbb problémájára. „Nekünk is ez a célunk, ezért bővítettük ki a VSK szakosztályait is", biztosította őt Coica.

A tehetségek elszívása persze általános jelenség. A női felnőtt párbajtőr válogatott gyakorlatilag megegyezik a Steaua csapatával. Négyük közül azonban mindössze egy lány Steaua-nevelés, magyarázza Pop-Deac. Nyilván sokan pályafutásuk végeztével is a fővárosban maradnak, ám Simona határozottan kijelentette: vele ez nem fog megtörténni.

„Még két évet biztosan maradok a Steauánál. Hogy utána mi fog történni, nem tudom, de az biztos: eszem ágában sincs elköltözni Szatmárnémetiből. Biztosan haza fogok költözni", mondta Simona, akit férje, a szintén kitűnő vívó Pop Adrian is elkísért a díjátadásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: