2014-11-13 16:47:35• hírek • Fizetett politikai hirdetés

Ponta a legalkalmasabb az államelnöki tisztségre

"November 16-án mindenki szavazzon Victor Pontára" - kéri a választókat Nicolae Bura, a Szatmár Megyei PSD alelnöke.

Csütörtökön az államelnök-választási kampány második fordulójának utolsó sajtótájékoztatóját tartotta meg a Szatmér Megyei PSD. Ezen Manuela Rogoz sajtóreferens és Nicolae Bura, a Szociál-Demokrata Párt Szatmár megyei szervezetének alelnöke ált a sajtónyilvánosság elé, és mondták el, miért kell vasárnap Victor Pontát támogatni.

Bura szerint Klaus Iohannis nem viselkedett megfelelő államelnök-jelöltként, ugyanis nem fogadta el az összes tévévita-kihívást - ezzel pedig megtagadta a választóktól, hogy azok megismerjék a terveit. Amikor viszont részt vett az élő tévévitán, mindkét alkalommal alulmaradt Victor Pontával szemben - a PSD jelöltje ugyanis KO-val nyert ellene. Ráadásul Iohannis "hazai terepen" szállt vitába, ugyanis csak azokat a kihívásokat fogadta el, amelyek esetében a viták "Basescu-közeli" tévékben zajlottak.

A tévévitákon pedig kiderült: az ACL jelöltje fél és teljes mértékben felkészületlen, így nem is lehet Románia államelnöke. "Hogy milyen elnök lenne Iohannis? Gyenge, aki nem méltó erre a tisztségre!" - jellemezte Ponta ellenfelét Nicolae Bura. A Szatmár Megyei PSD alelnöke szerint az államelnök magabiztos és tájékozott, bátor és jól felkészült kell legyen, akárcsak Victor Ponta.

Bura szerint Iohannis bizonytalanságának és félelmének az alapja az, hogy nem tud megfelelő választ adni a szebeni visszaszolgáltatási eljárások kapcsán neki feltett kérdésekre. A megyeszékhelyen, ahol Iohannis polgármester volt, 164 visszaszolgáltatási ügyet oldottak meg 1976-ból! A megoldott ügyek többségében pedig vagy az evangélikus egyház, vagy a Német Demokrata Fórum járt jól. A visszakapott épületekért pedig most a város bérleti díjat fizet, hogy azokban iskolák, múzeumok, öregotthonok működhessenek!

Iohannis az amnesztia-törvény ügyében is bebizonyította, nem áll készen az államelnökségre. péntekre ugyanis össze akarta hívni a parlamentet, hogy döntsenek a törvény kapcsán, ám a tervezet még nincs olyan stádiumban, hogy az a parlament elé kerüljön - mondta Nicolae Bura.

A politikus több olyan személy nevét is felsorolta, akiket csak a képviselői mentelmi jog ment meg a börtöntől - őket védi Iohannis. "Csak körül kell nézni az ACL háza táján, többen börtönben ülnek vagy eljárás zajlik ellenük!" - mondta.

Rogoz és Bura is Victor Ponta támogatására buzdította a szatmáriakat a sajtótjékoztató végén. "Ponta lesz az az államelönk, aki egyesíti a román társadalmat és mindenkit képvisel!" - jelentették ki!

Fizetett politikai hirdetés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: