2014-06-24 17:32:30• hírek • MTI

Lemondott a közlekedési miniszter

Bejelentette lemondását Dan Sova közlekedési miniszter, aki a következő négy hónapban az év végi elnökválasztási kampányra akar összpontosítani.

Sova saját pártját, a kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjét akarja hozzásegíteni győzelemhez az év végi megmérettetésen. Azt nem közölte, hogy milyen minőségből,  de a román sajtó úgy értesült korábban, hogy kampányfőnöki megbízást is kaphat.

Victor Ponta miniszterelnöknek is el kell fogadnia még a lemondást, ő jelenleg Izraelben tartózkodik, így a távozása  hivatalossá tételéről és az új miniszter személyéről később várható döntés.

A román média értesülése szerint Ioan Rus kerülhet a közlekedési tárca élére, aki korábban belügyminiszter volt.

Sova cáfolta, hogy Victor Ponta miniszter elégedetlen lett volna tevékenységével, ugyanis korábban a román médiában olyan hírek is megjelentek, miszerint a kormányfő felrótta neki a főbb autópályák épülésének lassú ütemét, és kifogásolta a közlekedési minisztérium alárendeltségébe tartozó állami vállalatoknál végrehajtott személycseréket.

Sova 2012 májusa óta tagja a Ponta-kormánynak, amelyben sokáig a jelentős közberuházási projektekért felelős tárca nélküli miniszteri tisztséget töltötte be. Márciusban nevezték ki közlekedési miniszterré.

2012 elején holokauszttagadással is megvádolták Sovát, hiszen egy televíziós műsorban kijelentette: az 1941-es romániai jászvásári pogromért kizárólag a német hadsereg tehető felelőssé, és Romániában a zsidóknak soha nem kellett szenvedniük. Victor Ponta akkor leváltotta büntetésként a PSD szóvivői tisztségéből, majd két hónappal később rehabilitálta azzal, hogy bevette kormányába, miután Sova elismerte tévedését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: