2014-06-24 11:21:31• hírek • MTI

Az észak-erdélyi autópálya újabb szakaszára hirdettek meg közbeszerzési eljárást

Az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres (Campia Turzii) és Marosugra (Ogra) közötti  szakaszára hirdetett meg közbeszerzési eljárást hétfőn az autópályákat és országutakat kezelő hatóság.

A hatóság honlapján meghirdetett pályázat szerint - amely három kisebb szakaszt foglal magában - a 37 kilométer hosszú szakasz kivitelezési költségét maximum 2,33 milliárd lejre (531,5 millió euró) becsülték áfával együtt. A legalacsonyabb árat ajánló pályázót hirdetik ki győztesnek. A pályázatok augusztus 11-ig nyújthatók be.

Amennyiben maximális áron ítélik oda a munkálatot, egy kilométer autópálya 14,27 millió euróba kerülhet.

Az észak-erdélyi autópálya egy másik szakaszára május végén hirdettek közbeszerzési eljárást, amelyre július 9-ig jelentkezhetnek a vállalatok. Ez a Bors-Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti autópályaszakasz befejezésére vonatkozik, amelynek mintegy fele épült meg el eddig.

A Bors és Brassó közötti, 415 kilométer hosszú észak-erdélyi autópálya megépítésére 2003-ban kötött szerződést a román kormány az amerikai Bechtellel, de csak 52 kilométer épült meg, mert a román állam sokallta a szerződés valódi költségeit, amelyet kezdetben mélyen alulbecsültek. A mostani román kormány egyelőre az eredeti út mintegy felét tervezi megépíteni Marosvásárhely és Bors között, de pontos határidőt nem állapítottak meg a munkálatok befejezésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: