2013-11-19 12:53:43• hírek • MTI

Ponta: 2018 és 2020 között csatlakozunk az euróövezethez

Románia 2018 és 2020 között csatlakozhat az euróövezethez - jelentette ki Victor Ponta miniszterelnök.

Az amerikai CNBC televíziónak Bukarestben adott interjúban kifejtette, hogy Románia felkészülten és versenyképesen akar csatlakozni az euróövezethez, ezért figyelemmel követi Lengyelországot, amely sokkal előrébb tart a szerkezeti reformok terén.

"Az euróövezetnek nincs szüksége újabb gyenge játékosra, ezért Romániának előbb fel kell készülnie" - mondta Ponta. Hangsúlyozta, hogy Románia integrációja az ország és az euróövezet előnyére válna, ezért továbbra sem mondanak le erről a politikai célról.

A miniszterelnök júniusban a Deutsche Welle német rádiónak még úgy nyilatkozott, hogy Bukarest várhatóan 2017-2018-ban áll készen a szerkezeti reformok szempontjából az euró bevezetésére.

Korábban hivatalosan 2015-re tűzte ki Bukarest az euró bevezetésének időpontját, de az euróövezet válsága miatt felmerült problémák miatt ejtették az időpontot.

A kormány hivatalosan még nem állapított meg új céldátumot. Országunk áprilisban küldött legutóbb konvergencia-programot az Európai Bizottságnak, amely már nem tartalmazott céldátumot. Ponta akkor úgy nyilatkozott, hogy a 2019. január 1-je reális időpontnak tűnik az euró bevezetésére - írta a Mediafax hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: