2019-06-24 10:12:50• hírek • Nagy Tímea

Pompásan telt a XI. Samfest Jazz Fesztivál, még az eső sem szabott határt a művészetnek

Képek forrása: Facebook
Képek forrása: Facebook

Június 21-23-a között szervezték meg Szatmárnémetiben a Samfest Jazz Fesztivált. Az időjárás kegyes volt a jazz műfaj szerelmeseivel.

Az előkészületek egész nap folytak, a stáb azon dolgozott, hogy minél színvonalasabb rendezvényt hozzon össze a tizenegyedik szatmárnémeti jazz forgatag számára, hiszen ez a nemzetközi előadói felhozatal zenei ínyencségnek számít városunkban.

 

Az eső szerencsére nem eredt el, bár sárga jelzést adott ki a meteorológiai szolgálat péntek estére is. A kellemes, nyárias időben jól esett a nézőknek kiülni a parkba és hallgatni az ismert, avagy ismeretlen melódiákat. Üdítő élménynek számított mindenféle értelemben véve.

 

Este hét óra után lépett a színpadra a Mike Parker Quartet, akik lengyelországi és USA-beli zenészekből kerekedtek. Másodikként a szatmárnémetiek körében már jól ismert Harry Tavitian Trió szórakoztatta a jazzre vágyókat. Utolsóként, de nem utolsó sorban Petre Ionutescu és Daniel Dorobantu duója lépett fel. A sokszínű hangszerrengeteg hangulatokkal, képekkel zsonglőrködő atmoszférát teremtett a péntek éjszakában. A siker nem maradt el.

 

Szombat este a Tűzoltótorony környéke megtelt zenével és zeneszerető emberekkel. Olyan atmoszférát kölcsönzött a parknak az esemény, melyben csak a zenei tehetség, illetve a dallamok üzenete számított. Az, hogy ki honnan jött, elmosta a hangszerek harmóniája. A nemzetközi fellépők egymást váltották a színpadon, s láthatatlan árnyakként keringtek a képek, az érzések, ahogy a zenészek a húrok közé csaptak. Luiza Zan és művésztársait, Nik Bartsch & Sha duót, valamint Alex Calancea és zenekarát állva tapsolta a nagyérdemű.

 

Vasárnap vihar közeledett az első koncert előtt. Feltámadt a szél, és félő volt, lecsap a dörgés-villámlás kísérte zuhatag. Aztán lassan elcsendesedett az idő, és lassú esőként hullt alá, aminek le kellett esnie.

 

A harmadik éjszaka hosszúra és vidámra sikeredett. A Cosmic Q banda, Mathias Eick Quintet és az EABS koronázták meg a jazz összejövetelt, csaknem éjjel 1 óráig szólt a mulatság.

 

Már most várjuk a jövő évi jazz találkát. Jövőre veletek ugyanitt!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: