2018-01-30 12:03:41• hírek • Agerpres.ro

Poloskával hallgatták le a Victoria-palotát

2008-ban konnektorba rejtett mikrofont találtak Dorin Marian irodájában, aki abban az időben Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök kancelláriavezetője volt - állította Dan Andronic újságíró kedden a Legfelsőbb Bíróságon.

Dan Andronicot abban az ügyben hallgatták ki tanúként, amelyben Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnököt hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják. Az újságíró elmesélte: Dorin Marian Victoria-palotabeli irodájában találkozott az akkori kancelláriavezetővel, aki egy mikrofont mutatott neki, amit egy konnektorban talált. A bíró érdeklődésére azt is elmondta, hogy a mikrofon méretében hasonló volt ahhoz, amelyet Carmen Dan belügyminiszternél találtak.


Andronic a kihallgatásról távozóban megismételte az újságíróknak, hogy Dorin Marian irodájában, egy konnektorban mikrofont találtak. "Azt hiszem, mikrofon volt, de nem ellenőriztem le" - nyilatkozta az újságíró. 


Călin Popescu-Tăriceanu ellen 2016 júliusában emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hamis tanúzás és bűnpártolás miatt a Snagov-erdő és a Băneasa-farm törvénytelen visszaszolgáltatásával kapcsolatos ügyben. A vádhatóság szerint 2016. április 15-én Tăriceanu eskü terhe alatt valótlanságokat állított, amikor kihallgatták az ügyben, megnehezítve ezáltal az igazságszolgáltatás munkáját, a vádlottak felelősségre vonását. 


Az ügyészek szerint Tăriceanu a valósággal ellentétben azt állította, nem volt tudomása arról, hogy Paul Philippe herceg visszakapta a băneasai telket (egykori királyi farmot) és a Snagov-erdőt, és állítása szerint arról sem tudott, hogy a visszaszolgáltatásban szerepük volt Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi vádlottaknak. A házelnök azt is tagadta, hogy tudomása lett volna az ezen telkekkel kapcsolatos adásvételi szerződésekről. 


A DNA szerint Călin Popescu-Tăriceanu a valóságnak nem megfelelő állításokat tett, amikor a Tal Silbersteinnel, Dan Cătălin Andronickal és Remus Truicăval való kapcsolatáról kérdezték. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: