2009-09-01 09:38:06• hírek • Szatmár.ro

Politikáról konyhanyelven

Mi történik, ha egy brit háziasszony hirtelen felindulásból úgy dönt, miniszterelnök-jelöltként küzd a politikai marakodás és a populizmus ellen? A BBC hat részes sorozatában megnyeri a választásokat - erről szól az m1-en csütörtök este induló sorozat.

Mikor a helyi választások konzervatív és munkáspárti jelöltje épp az eatanswilli áruház előtt keverednek tettlegességig fajuló vitába, a szupermarket vezetője, Mrs. Pritchard hirtelen elhatározásra szánja rá magát: önálló pártot alapít „Lila Szövetség" néven, és elindul az országos választásokon.

A fiatalasszony ösztönösen találja meg azt a hangot, amelyet az emberek már régóta hallani szeretnének, ha a közügyekről van szó. Az országos sajtó  is felismeri Mrs. Pritchardban azt a népi hőst, aki végre gyökeresen megváltoztathatja a régi, begyöpösödött rendszert. A Lila Szövetség földcsuszamlásszerű győzelme után semmi sem menti meg a talpraesett asszonyt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke legyen, ám az igazi gondok csak ekkor jelentkeznek...

A csodálatos Mrs. Pritchard című hat részes filmsorozattal a BBC nem titkolt célja az volt, hogy a politikából kiábrándult britek millióit csábítsa vissza a választásokon való aktív részvételhez, és egy háziasszony személyén keresztül betekintést engedjen a politika világába. A 2006-os sorozat érdekessége, hogy számos ismert brit politikus, köztük a volt miniszterelnök, Tony Blair is szerepet vállalt a történetben.

A főszereplő  Mrs. Pritchard szerepében a Golden Globe-díjra jelölt brit színésznő, Jane Horrocks látható. A felesége politikai karrierjéért mindent feláldozó férjet pedig A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőben ismertté lett Steven Mackintosh alakítja.

A Magyar Televízió  szeptember 3-ától, csütörtök-péntekenként 21.10-es kezdettel tűzi műsorára a sorozatot.


A magyar televízió műsorra tűzi A csodálatos Mrs. Pritchard című filmet.
Jane Horrocks


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: