2005-11-13 19:07:14• hírek • Szatmar.ro

Politikai póker

A Szociáldemokrata Párt az erdélyi magyarságon áll bosszút az RMDSZ-ért?

A kisebbségi törvény jelenleg a kutya vacsorájánál is bizonytalanabb. Még a koalíciós partnerek szavazatát sem lehet biztosra venni, könnyen megeshet ugyanis, hogy néhányan egyszerűen elfelejtenek majd részt venni a voksoláson.

Ennél azonban sokkal elkeserítőbb, hogy a Szociáldemokraták az utóbbi napokban ellenkampányt indítottak a törvénytervezet ellen. Különös vakmerőség, vagy inkább meggondolatlanság kell ehhez, hiszen az Európai Uniós csatlakozást is veszélyeztető magatartás ez.

„Mikor hazudtak? Akkor, amikor a mi támogatásunkkal kormányoztak, és magyarbarátnak mutatkoztak, vagy most, amikor ilyen élesen támadnak minket.” Valószínűleg Markó Béla RMDSZ elnök kérdése költői kérdés marad, bár sejteni lehet, hogy a szög, amely most kibújt a zsákból, eddig is ott lappangott. Nem véletlen talán, hogy Mircea Geoana PSD-s pártelnök a napokban, egy nyilatkozatában a novemberi választásokat, és az RMDSZ hirtelen elfordulását emlegette. Lehet, hogy bosszúnak szánták, de az is valószínű, s talán ez a legelkeserítőbb, hogy a nemzeti kártyával még mindig nagyot lehet ütni Romániában.


Gellért

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: